Ръст от 5% в туризма се очаква и през този

...
Ръст от 5% в туризма се очаква и през този
Коментари Харесай

Ангелкова очаква 5% туристически ръст през лятото

Ръст от 5% в туризма се чака и през този сезон, стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова, която взе участие в Националния съвет по туризъм в курорта " Св. св. Константин и Елена ".

От началото на годината до края на май у нас са пристигнали над 2 346 000 задгранични туристи, което е повече с 11,1% от предходната година. По отношение на дефицита на фрагменти в туризма министър Ангелкова сподели, че ще предложи да се удължи престоят на задграничния личен състав от 90 дни до 9 месеца.

С поддръжката на сектора Министерството на туризма ще предложи туризмът да стане приоритет за страната ни, с цел да може да кандидатства за финансиране от европейските стратегии през идващия програмен интервал.

Кметът на Варна Иван Портних заяви, че градът ще е претендент за европейска столица на туризма, защото от министерството за първи път са получили опция да изпратят собствен представител в европейското жури, което ще дефинира носителите на влиятелната купа.

" През последните години това се следи, имаме поръчки, издигнати са над 10 петзвездни хотела по Българското Черноморие, като проектите на представителите на огромните интернационалните вериги демонстрират, че следва откриването на други петзвездни хотели по Българското Черноморие ", разяснява Ангелкова

Това е симптом, че страната ни е " позната като дестинация, която предлага първокачествен туристически артикул и стартира да притегля туристи от по високия клас ", добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР