Ръст на туристите в Тирана. Албанската столица отбеляза двукратно увеличение

...
Ръст на туристите в Тирана. Албанската столица отбеляза двукратно увеличение
Коментари Харесай

Ръст на туристите в Тирана

Ръст на туристите в Тирана. Албанската столица означи двукратно нарастване на броя на туристите това лято,предаде албанската организация АТА.

                   Улиците и забележителностите бяха цялостни с задгранични гости

Директорът на дирекцията по туризъм в община Тирана Кетрина Ярази заяви, че през юни, юли и август туристите в албанската столица са със 181% повече.

                                                          Ръст на туристите

„ Продължителността на престоя на туристите през 2023 година също се е удвоила по отношение на предходната година – от 4 на 7 нощувки в Тирана “, разгласи Ярази.

                               Европейските туристи са преди всичко

Нараства и броят на туристите и от други страни.Забележителностите, които притеглят туристите, са най-вече исторически, културни и художествени обекти.

Слаб растеж на туристите у нас. Това регистрира някогашният министър на туризма Илин Димитров. В изявление за NOVA той сподели, че туристическият сезон е по-успешен от предходната година.

Има един дисбаланс, който демонстрира, че макар покачвания броя на туристи, имаме по-малко броя нощувки. Има растеж на туристите с 4% през юни и юли, само че и 8% спад на нощувките, сподели Димитров.

Според него в края на юли 2019 са регистрирани 2,3 млн. души. туристически регистрации.

Черна гора е преди всичко измежду европейските страни по доходи от стая през юли спрямо 2019 година,сочат данни от месечния отчет на Европейската туристическа комисия, представени от Българска телеграфна агенция.

Общият брой нощувки от български и задгранични туристи е по-малък с 8%  от годините преди пандемията

Регистрациите на български туристи са над 1,1 млн. за интервала юни-юли 2023 година. Това е нарастване с 4% по отношение на същия интервал на 2022 година В съпоставяне с 2019 година има забележителен растеж – поти 30 %.

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР