Расистко изказване е коствало заместник-председателското място във варненския Общински съвет

...
Расистко изказване е коствало заместник-председателското място във варненския Общински съвет
Коментари Харесай

Отстраниха зам.-шеф на Общинския съвет във Варна заради расизъм

Расистко изявление е коствало заместник-председателското място във варненския Общински съвет на съветника доктор Янко Станев от Съюз на демократичните сили, заяви " Труд ".

Той изненадващо е бил отхвърлен от поста на първото от осем месеца насам присъствено съвещание на съвета. Искането е пристигнало от групата на " Възраждане ", а претекстът бе решение на Комисията за отбрана от дискриминация от 11 май, която глоби с 1000 лева Станев за думите му от трибуната в зала " Пленарна " на 13 юли предходната година: " Не съм чернокож. Никога няма да бъда по простата причина, че имам знания. Имам информация, имам умения ".

Въпреки че решението още не е влезнало в действие, изключителната точка е била включена в дневния ред с гласовете на 26 съветници. Точно толкоз са дали своят вот за свалянето на доктор Станев от управителния пост. 13 – " въздържали се " и 6 – " срещу ".

" Едно нещо държа да се знае - в никакъв случай не съм бил расист и ксенофоб ", декларирал след вота Янко Станев, който има най-дълъг стаж във варненския локален парламент. Съветник е от 1999 година В момента е член на непрекъснатите комисии " Финанси и бюджет ", " Здравеопазване " и " Социални действия и жилищна политика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР