Рашков добави, че това, според него, е основната версия за

...
Рашков добави, че това, според него, е основната версия за
Коментари Харесай

Рашков: Отстраниха Мартин Божанов, защото се уплашиха да не разкрие факти от връзките си

Рашков добави, че това, съгласно него, е главната версия за станалото.

Сигнал за убийството е подаден малко преди 19.30 часа нощес. 50-годишният Мартин Божанов-Нотариуса бе убит в затворения комплекс в столичния кв. " Горна баня ", който е на територията на някогашните дипломатически тенискортове. По първични данни по Нотариуса е стреляно с малокалибрено оръжие, като той е уцелен в тялото и в главата. Издъхнал е на място. 

Името на Нотариуса се появи обществено в, обвързвано със задържането на предприемача Веселин Денков по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство. От прокуратурата пък оповестиха, че при тях има сигнали против Божанов за отправени закани по отношение на магистрати. 

" Съдия Владислава Цариградска е написала през днешния ден нещо, там има две имена, едното от които в последно време, след измененията в Конституцията в частта за прокуратурата, стартира да размахва пръст - от президента, докъдето реши ", добави Рашков, но не отговори на въпрос кого засяга.

Профилът на Цариградска в обществените мрежи обаче е затворен и не излиза наяве какво магистратът е написала. 

Името на съдийката от Окръжния съд в Плевен Владислава Цариградска нашумя през 2019 и 2020 година, когато тя правораздаваше в Районния съд в Луковит, а в някои медии се появиха информации, че е корумпирана и пази ползите на престъпни лица. По неин сигнал Инспекторатът към Висшия правосъден съвет направи инспекция по случая, която беше прекъсната със умозаключение, че няма никакви данни в поддръжка на тези изказвания.

Преди месеци пък  в който обвързва Мартин Божанов със абсурден случай на напън против арбитър Цариградска. През 2019 година магистратът получава предизвестие от своя близка, че би трябвало да си направи отказ по дело за заможен спор, заведено от любовницата на Нотариуса и майка на извънбрачното му дете против него и тогавашната му брачна половинка. 

В подмяна на възможния отказ на Владислава Цариградска от делото, медиаторите на Нотариуса са ѝ предложили да " смъкват "  очернящите я публикации в медиите и " да платят някой лев ". Въпреки натиска Владислава Цариградска отхвърля да се отдръпна от процеса. Тя е поставена под защита, назначена от министъра на правораздаването. Режимът продължава шест месеца. Именно Владислава Цариградска е едната съдийка, която е подала сигнали против Мартин Божанов в прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР