Рапарът подготвя турне на Гумени главиМишо Шамара и семейството му

...
Рапарът подготвя турне на Гумени главиМишо Шамара и семейството му
Коментари Харесай

Мишо Шамара: Оставих много хубави и лоши спомени в България, не съжалявам за нищо

Рапарът приготвя турне на " Гумени глави "

Мишо Шамара и фамилията му към този момент са американски жители. Баща и наследник Михайлови дойдоха в България преди няколко дни за турне на „ Гумени глави ”. Оригиналният състав рапира на една сцена за първи път от 25 години. В турнето се включва и сина на Шамара – Lil Sha, който набира известност в Съединени американски щати.

Интервю на Паулина Найденова в " Говори в този момент " по .

Срещаме се в София, на Ваша подготовка, откъдето потегля Вашето турне. Само за него ли сте тук или ще останете по-дълго в България?

Мишо Шамара: До края на септември сме тук. Имаме шест дати в България - в София, Варна, Пловдив, Русе, Плевен и на 1 октомври сме в Лондон, където ще има по-голям концерт. Ще вземат присъединяване Димчо, Бобо. Основната причина да сме тук е турнето и апропо да забележим родителите си, приятелите. Аз съм доста разчувствуван. Защото виждам приятелите, не съм ги виждал от 5 години. Родителите си ще видя.

Заминахте със зелена карта. Имате ли към този момент американско поданство?

Мишо Шамара: Да, към този момент сме жители всички. Точно преди да излетим и на щерка ми пристигна паспорта. Аз първи взех преди, може би, 8 месеца. Българското поданство също е скъпо, тъй като е европейско. С българското може да работим в Европейски Съюз, в случай че решим, което е второто най-яко нещо на света след Съединени американски щати.

Чувствате ли се към този момент американци?

Lil Sha: Да, можем да приказваме британски, аз нямам никакви проблеми най-малко.

Мишо Шамара: При мен е малко по-различно. Децата са като гъби. Те са израсли в тази среда. Дори вървят по-различно, методът по който гледат е друг.

Как сте известни в Съединени американски щати. Като Михаил Михайлов или като Big Sha и Lil Sha?

Lil Sha: Като Big Sha и Lil Sha сме най-вече знайни.

Мишо Шамара: Приятелите нормално се обръщат с Sha. Дори и двамата се обръщаме, то и с другите имена е по този начин. Имаме идентични имена, даже на летището се объркват билетите, има суматоха. После схващат. (смее се)

Кацнахте преди няколко дни в България. Какво Ви направи усещане тук?

Мишо Шамара: Баничката и бозата са доста хубави...хаха..Визуално има напредък. Има нови здания, по-чисто наподобява. Има по какво да се работи.

Lil Sha: Дюнерите са по-хубави от Америка.

Следите ли какво се случва в България?

Мишо Шамара: Да, горе долу. Тъмни облаци са се надвесили над България. Ще е доста мъчно, дай Боже страната да върви в посоката, в която потегли, а да не завие към Изток, тъй като направи ли този завой, ще се върне назад времето, ще се затворят граници, ще се върне назад концлагерът, в който живеехме до рухването на Берлинската стена.

Ще гласувате ли на изборите?

Мишо Шамара: Ще сме в Лондон и ще създадем опит да отидем да гласуваме в Лондон.

Какво съответно би трябвало да се промени в България, с цел да се върнете да живеете тук?

Мишо Шамара:Няма какво да се промени.

Тук пестим от сила, в цяла Европа е по този начин. В Съединени американски щати по какъв начин се усеща?

Мишо Шамара: Същото е, макар че Америка има своите запаси, само че зелената сила настава съществено. Има доста електрически коли. Аз карам хибрид, напълно скоро ще мина напълно на електромобил. Америка също е в пестелив проспект, там има логичност във всичко. Слагат се слънчеви покриви, вятърни, водни централи, има огромен проект за бърз интернет, мостове, пристанища, заводи за правене на чипове, с цел да се избегне зависимостта от Китай.

Каква е безработицата там?

Мишо Шамара: Рекордно ниска е. От 50 години насам. По времето на Тръмп беше най-висока. Човек, който желае да работи, ще работи.

Какво се случи след началото на войната?

Мишо Шамара: След началото на войната скочиха цените на петрола. Но Америка е твърдо зад Украйна, зад демокрацията, зад вярната посока на развиване на света.

Какво би трябвало да почерпим от Съединени американски щати?

Мишо Шамара: Трябва да станем индивиди, оттова стартира всичко. Много неверна е визията за американците тук заради мощната съветска агитация, само че Америка и американците са страхотни хора като цяло.

Какво остави Мишо Шамара в България?

Мишо Шамара: Много мемоари, доста хубави и неприятни. Това е забавното на живота. Без да имаш опит на неприятното, няма да оцениш хубавото. Не скърбя за нищо.

Защо продължавате да живеете сред два континента?

Мишо Шамара: Ние живеем там. Просто тук идваме да забележим околните си. Никой не може да избере къде да се роди. Ако беше по този начин, всеки щеше да се е родил в Америка.

Lil Sha: Мисля, че е значимо да имам българска аудитория, тъй като въпреки всичко съм българин, само че в Съединени американски щати за музиката има доста по-голям късмет да станат нещата, сцената е доста по-голяма.

Купихте ли си жилище в Чикаго?

Да, ние сме в предградие до Чикаго - на 40 благи, нищо не е.

Какво работите сега?

Мишо Шамара: Аз работя за Uber, с цел да си заплащам сметките, само че фотографирам също клипове - там мятам най-вече напън. Снимали сме към този момент 50 клипа, правили сме онлайн концерти по време на пандемията.

Колко пари почти изкарвате на месец?

Мишо Шамара: Не желая доста да приказвам за пари, тъй като знам каква е обстановката в България. Едни пари за някого са едни, за други друго. Справям се, нямаме проблем с финансите, единствено не мога да си разреша аероплан към момента. Ако сметнеш в български пари – към 3 пъти повече от президентската заплата като най-обикновен водач на нещо като такси. А и той (Lil Sha) си прави пари от студиото. Купи си хубава кола, самичък си я изплаща, още на 18 години си взе. Тук, в случай че забогатееш, би трябвало да плащаш за защита, щото някой може да ти отвлече децата. Там има най-хубавата защита на света - споделя се 911. Обаждам се и идват, в случай че би трябвало и с хеликоптер. Там такива мутренски изцепки няма. Всеки върви с гордо вдигната глава. Всеки човек е значим.

Може ли обаче Lil Sha да последва образеца на татко си и да си откри друга специалност?

Lil Sha: Засега не отивам на учебно заведение, само че мисля да изучавам в университет за музикален инженер, с цел да имам проект Б.

Имате ли участия в Съединени американски щати?

Мишо Шамара: Случват се понякога, даже в този момент след турнето, отиваме във Вашингтон.

Lil Sha: В Лос Анджелис сме пели, имахме турнета, в Сан Франциско, във Вегас.

Чувам, че сносно владеете британски. Как се рапира по-лесно. На български или британски?

Lil Sha: За мен е на британски. 8 години към този момент сме там, приказвам непрекъснато.

Мишо Шамара: За мен е по-лесно на български, само че имам драконов акцент. Аз към този момент по акцентите ги познавам.

Как съумява да пробие чужденец в толкоз огромна страна?

Lil Sha: Най-популярният метод е TikTok… може да направиш единствено едно видео и да станеш най-голямата звезда. Аз си върша мои бийтове, съставям си мои песни. Работя с актьори. Имам студио у дома. Наскоро направих ария с Katie Got Bandz, в този момент е огромна в Чикаго, скоро направи ария с Ники Минаж.

 Къде записвате частите?

Мишо Шамара: В домашното ни студио. Един етаж от нашата къща е студиото.

Lil Sha: Имаме контакт и с друго студио в Даунтаун Чикаго. Хора като Бионсе, Джей Зи са записвали там.

Финансово по какъв начин успявате да си го позволите?

Мишо Шамара: Той (Lil Sha) работи там от време на време, те го викат и му заплащат. Човек като знае какво желае и като има ясната цел, търсиш - може да има дървета, огради, бодлива тел, нинджи, които желаят да те убият по пътя, само че би трябвало да си еластичен и да стигнеш, където искаш. Радвам се, че той усъвършенства уменията си. Гордея се, че са положителни хора и той и щерка ми. Аз на дърти години станах бежанец и какъв брой и да пробвам да избягам от остарялото си аз, ще ми е мъчно. Правя някакви опити да се трансформира към положително и желая децата ми да са положителни хора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР