Еминем казва на републиканеца Рамасвами да спре да използва музиката му в кампанията

...
Рапърът от Съединените щати Еминем помоли републиканския кандидат за президент
Коментари Харесай

Рапърът от Съединените щати Еминем помоли републиканския кандидат за президент Вивек Рамасвами, мултимилионер, бивш изпълнителен директор на биотехнологиите, да не използва музиката му по време на кампанията си.

Ramaswamy се радва на скок в републиканското първично състезание и видео, на което рапира заедно с Lose Yourself на Eminem на панаира на щата Айова, стана вирусно този месец.

В писмото, разкрито в понеделник и с дата 23 август, BMI, организация за права на изпълнение, информира кампанията на Рамасвами по искане на носителя на Грами рапър, че повече няма да лицензира музиката на Еминем за използване от кампанията на Рамасвами.

„BMI получи съобщение от Маршал Б. Матърс, III, професионално известен като Еминем, възразяващо срещу използването на музикалната композиция на Еминем от кампанията на Вивек Рамасвами („Произведения на Еминем“) и изискващо BMI да премахне всички произведения на Еминем от Съгласие“, се казва в писмото на BMI, съобщено за първи път от вестник Daily Mail.

Кампанията на Рамасвами каза на CNN, че ще изпълни искането. 38-годишният бизнесмен без политически опит се издигаше в някои социологически проучвания и нарече съперниците си „купени и платени“.

Технологичният предприемач миналата седмица беше в центъра на много от най-драматичните моменти от първия републикански първичен дебат.

Рамасвами, защитник на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, се сблъска с много входящ огън от своите по-опитни съперници, които изглежда го гледаха като на по-голяма заплаха от губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който изоставаше от Тръмп в далечна секунда за дълго време в първичните избори на Републиканската партия.

Тръмп, преобладаващият фаворит, пропусна дебата от миналата седмица.

По време на последните два президентски избора в САЩ известни изпълнители – включително Pharrell Williams, Rihanna, Aerosmith и Adele, както и наследниците на Prince – се оплакаха, че техни песни са пускани на митинги на Тръмп без тяхно разрешение.

Ролинг Стоунс дори заплашиха да съдят, ако кампанията на Тръмп продължи да използва класическия хит на британската група You Can’t Always Get What You Want.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР