Рапърът Кание Уест каза, че е загубил 2 млрд. долара

...
Рапърът Кание Уест каза, че е загубил 2 млрд. долара
Коментари Харесай

Кание Уест: Загубих 2 млрд. долара за ден заради бойкота


Рапърът Кание Уест сподели, че е изгубил 2 милиарда $ за ден поради протеста.

" Загубих и още съм жив, това е езикът на любовта. Парите не са това, което съм. Хората са ", написа в четвъртък артистът в профила си в Инстаграм, съобщи Българска телеграфна агенция.

Рапърът адресира известието си до Ари Емануел, създател на организацията „ Ендевър “. По-рано Емануел прикани фирмите, свързани с Уест – „ Адидас “, „ Епъл “ и „ Спотифай “, да прекратят съдействието си с изпълнителя.

Във вторник сп. „ Форбс “ заяви, че Кание Уест към този момент не е милиардер в резултат на отдръпването на няколко компании поради изявления и текстове в обществените мрежи.  Състоянието на рапъра е 400 млн. $. През пролетта на тази година то се оценяваше на 2 милиарда

Основната загуба за артиста е нанесена от разтрогването на контракта с немския производител на спортни артикули и дрехи „ Адидас “, който трансформира линията облекла на Уест – „ Yeezy “ в бранд. Според оценките облеклата „ Yeezy “ съставляват 8 % от общия размер продажби на „ Адидас “.

Кание Уест, който употребява и артистичния псевдоним Йе, притегли вниманието с антисемитските си мнения. На Седмицата на модата в Париж той се появи с тишърт с надпис „ Животът на белите има значение “.

Базираната във Франция корпорация „ Керинг “, която има първокласните марки „ Гучи “, „ Баленсиага “ и „ Ив Сен-Лоран “ направи изказване, че „ Баленсиага “ приключва съдействието си с Уест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР