Рапърът 100 Кила, чието истинско име е Явор Янакиев, е

...
Рапърът 100 Кила, чието истинско име е Явор Янакиев, е
Коментари Харесай

Хакер изнудва рапъра 100 Кила с биткойни, за да му върне профила в Инстаграм

Рапърът 100 Кила, чието същинско име е Явор Янакиев, е станал жертва на хакери, заяви той в. Преди три дни профилът му в Инстаграм е бил хакнат. В момента всичко в акаунта на артиста се качват фотоси и клипове на жена, която показва първокласен метод на живот.

Хакерът стартира да изнудва рапъра, откакто той се пробва благодарение на собствен другар експерт да си върне профила.100 Кила съобщи, че връзката е била на британски, а изнудвачът е желал биткойни.

От 100 Кила са поискани пари в криптовалута и му е изпратен линк, който единствено е замаскиран като уеб страницата на биткойн. “Този линк в действителност, когато цъкнете - непосредствено се свързва с техния компютър и те виждат монитора ви. Виждат цялата информация за кредитните ви карти, за персоналните ви данни, на безусловно всичко, което им е нужно. След това вършат един шантаж. Ние започнахме да печелим време. Обяснихме, че банките са затворени в България и няма по какъв начин да купим биткойни, тъй като ние сме от Източна Европа и би трябвало да отидеш пешком до банката, би трябвало да носиш торбичка за биткойна. Взехме да се вършим доста на луди ”, споделя артистът за bTV.



Хакерът обаче стартира да усеща, че задачата е да се завоюва време.

“Явно се усети, че имаме възприятие за комизъм. Започна да се заканва, а ние му обясняхме, че просто няма да може да се случат нещата по неговия метод, тъй като сме възпитани на американското кино, в което постоянно се споделя: " Ние не преговаряме с терористи ". Все отново никой не ти дава гаранция, като платиш, какво в действителност ще стане и дали ще ти върнат профила. Под въпрос е дали няма изнудването в някакъв миг да продължи ”, добави 100 Кила.

Рапърът добави, че известията на хакера са били подготвени и добави, че не може да реши от коя страна са.Той изясни, че ще си търси правата през институциите, посочени в интернет за сходни случаи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР