Рано тази сутрин, около 6 часа, Израел свали част от

...
Рано тази сутрин, около 6 часа, Израел свали част от
Коментари Харесай

Иран мъсти на Израел със 185 дрона, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя

Рано тази заран, към 6 часа, Израел смъкна част от рестриктивните мерки, въведени през вчерашния ден вечерта, в 23 часа, поради нападението от страна на Иран . Израелските военни не дават детайлности обществено, само че израелски издания пишат, че рестриктивните мерки за всеобщи събития и събирания остават, анулирани са и всички просветителни мероприятия и учебни екскурзии.

" Аз приканвам всички страни да проявят оптималната въздържаност и да заобикалят всевъзможни дейности, които могат да доведат до огромна военна борба на няколко фронта на Близкия изток. " Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази своята дълбока паника от изцяло действителната заплаха разрушителната ескалация да обхване целия район. Гутериш повтаря думите си: " Аз нееднократно съм подчертавал - нито районът, нито светът могат да си разрешат още една война.
 Иран изпрати десетки дронове към Израел Обновена
Иран изпрати десетки дронове към Израел

Очаква се до няколко часа да доближат въздушното пространство на Израел

Какво се случи :
Малко след 23 ч. през вчерашния ден, 13 април , Иран изстреля по Израел десетки дронове. Израел вкара ограничавания и издаде заповед всички жители да се приберат в бомбоубежищата и сигурните стаи на жилищата си. Оказа се, че дроновете са не десетки, а стотици и са изпратени на три талази . са съществени цели на офанзивата. Синхронизирано имаше набези на подкрепяни от Иран бойци от Ливан и Йемен . Ирак и Йордания затвориха въздушните си пространства. Йордания се включи в свалянето на ракетите. По данни на израелската защита 99% от въздушните цели са прехванати и свалени преди да доближат до задачите си. Десетки от дроновете и ракетите са били свалени отвън рамките на израелската територии. Има, които са леки - върху една израелска военна база. 10-годишно момиче е получило пострадвания от шрапнели в в района Арад, южната част на Израел. Вестник " Ню Йорк Таймс " цитира двама израелски чиновници, съгласно които Иран е изстрелял общо 185 безпилотни самолета, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя. непрекъснатото посланичество на Иран към Организация на обединените нации разгласи, че военната интервенция на страната против Израел " може да се смята за завършила ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР