Рано тази сутрин жителите на украинската столица Киев бяха призовани

...
Рано тази сутрин жителите на украинската столица Киев бяха призовани
Коментари Харесай

Нова руска атака по Киев, ВСУ свалили 54 ракети и 11 дрона камикадзе

Рано тази заран жителите на украинската столица Киев бяха призовани да се насочат към противовъздушните убежища, ден откакто Русия извърши най-голямото въздушно нахлуване от началото на войната през февруари, оповестява БНР.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че през вчерашния ден са били свалени 54 ракети и 11 нападателни дрона.

Малко след 2 ч. тази заран градската администрация на Киев издаде предизвестие в Телеграм и прикани жителите да се придвижат към убежищата. В града прозвучаха сирените за въздушна офанзива.

Олексий Кулеба, губернатор на Киевска област, заяви в обществената мрежа, че е в ход " офанзива с дронове ", като по-късно посочи, че няма попадения в инфраструктурни обекти. Той означи, че нощното нахлуване е било осъществено с дронове камикадзе.

" Русия още веднъж се опита да удари нашите инфраструктурни обекти. Силите за Противовъздушна отбрана отблъснаха безпилотните самолети. По предварителни данни няма попадения “, сподели Кулеба.

Възможно е съветските окупатори още веднъж да прибегнат до масиран обстрел в идващите дни, с цел да принудят украинците да посрещнат 2023 година в мрак. Това сподели в обичайното си късно послание президентът Володимир Зеленски. Същевременно той похвали за работата им военновъздушните сили и противовъздушната защита. 

" Тази вечер има прекъсвания на тока в множеството области на Украйна. Особено тежко е в Киевска област и столицата, в Лвовска област, в Одеса и Одеска област, В Херсон и Херсонска област, в област Виница и в Закарпатието. Но е несравнимо с това, което можеше да стане, в случай че не бяха нашите героични зенитчици и противоракетната ни защита. С всеки подобен ракетен удар Русия единствено затъва по-дълбоко в безизходицата. Остават им все по-малко ракети. "

Най-тежка остава обстановката на фронта в Бахмут, Соледар и цялата линия в Донецка област, означи украинският президент. По думите му руснаците не са се отказали от " безумната " концепция да завладеят Донецка област преди Нова година.

Съветничка на украинския президент съобщи, че към 15 хиляди бойци и цивилни се водят изчезнали, след нахлуването на съветските сили в Украйна в края на февруари.

Альона Вербицка уточни, че Русия понастоящем е удостоверила, че е завладяла близо 3400 души. За ориста на останалите хора не се знае нищо, сподели Вербицка, чиято служба е да следи за спазването на правата на украинските бойци и акцентира, че тази неизясненост е изключително мъчителна за околните на тези хора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР