Рано сутринта на 22 март три украински военноморски дрона -

...
Рано сутринта на 22 март три украински военноморски дрона -
Коментари Харесай

От Кримския мост до Севастопол: дронове-камикадзе опитват да пробият през „зърнения коридор“

Рано сутринта на 22 март три украински военноморски дрона - камикадзе се пробваха да нападат кораби на Черноморския флот, основани в Севастополския залив. Атаката е блокирана - бойните роботи са унищожени още по пътя към задачите. И по този начин, какъв е този нов вид оръжие, от кое място потегля /изходните му позиции/ и кой го управлява? Нека се опитаме да го разберем.

Амбициите на Пан Зеленски

И по този начин, на 22 март плаващи дронове камикадзе още веднъж се пробваха да нападат съветската военноморска база в Севастопол. Както към този момент направиха през октомври предходната година, когато съгласно една от версиите с сходно оръжие е бил нанесен удар по Кримския мост, а най-после и по корабите, закотвени на рейда в Севастополския залив.

Очевидно тези офанзиви са създали най-благоприятно усещане на Владимир Зеленски. Поне това се удостоверява от изказването му, направено седмица след второто нахлуване. И той разгласи ни повече, ни по-малко от желанието си да сътвори „ първия в света украински флот от морски дронове “, след което по табиет стартира да желае пари за това. У всички поред.

Мисля, че безусловно всички схващат какво е това и защо служи и съм сигурен, че милиони хора ще поддържат тази тенденция в развиването на нашата защита. Как работи това - всеки към този момент е видял.

- излъчи украинският президент в ефир, забравяйки да посочи, че „ работи „ това “, почтено казано, много калпаво. Защото всички безпилотни апарати, които плаваха към Севастопол, бяха унищожени и не съумяха да причинят някаква особена щета.

Въпреки това набирането на средства стартира. Не е известно какъв брой са събрали, оповестеният от Зеленски „ флот “ трябваше да бъде приключен през декември, само че най-вероятно там нещо се обърка. Това съмнение се основава най-малко на обстоятелството, че единствено три „ произведения “ са взели участие в офанзивата, осъществена на 22 март.

Нещо повече, един от тях се самоунищожи, оплитайки се в боновите заграждения, а другите два бяха „ убити “ с автомат „ Калашников “. Какво е забавното – от две дами, служещи в Черноморския флот. Старши матрос-контрактник Марина Фалалеева и основен чорбаджия Татяна Целуйко.

Техническите детайлности

На вълната на ентусиазма и чрезмерното ентусиазъм, украинските военни специалисти започнаха да споделят със света тактико-техническите характерности на новото оръжие още през есента. Тази информация по доктрина би трябвало да се пази в загадка, само че желанието да се похвалят с новата разработка надви над здравия разсъдък.

И по този начин, какво се знае за тези „ плуващи самоубийци “? Цената на единица е 250 хиляди $. Боен радиус - 400 километра, т.е. движейки се в една посока стават цели 800. Боен товар - до 200 кг експлозив. Скорост - 80 км/ч. Управление - както ръчно, по сателитен канал, по този начин и самостоятелно, благодарение на инерционна навигационна система.

Принципно, съгласно оповестените данни, характерностите са много съществени – единствено експлозивите в подобен дрон са с 50 кг повече, в сравнение с в украинската противокорабна ракета „ Нептун “. От друга страна, в действителност ли са потребни всички тези километри и килограми, в случай че " камикадзето " може да бъде намерено и унищожено без особени старания от дами - военослужащи?

Гостите от Одеса

Откъде потеглиха дроновете и ще могат ли да повлияят на цялостния ход на СВO? С тези два въпроса " Първи съветски " се обърна към капитана първи сан от запаса Василий Дандикин и ето какво чу в отговор:

Мисля, че тези дронове са излезли някъде от региона на Одеса - обсегът на деяние им разрешава това, само че в региона на Очаков, където също бяха основани, неотдавна нанесохме серия тежки ракетни удари, тъй че малко остана непокътнато. Явно още веднъж биха могли да употребяват „ зърнения кулоар “, както предишния път.

Ще успее ли този " флот " да обърне хода на военните дейности в интерес на Украйна? Разбира се, че не! Тези дронове се засичат чудесно от радари и унищожаването им е изцяло разрешима задача. Между другото, имам уверението, че украинците не ги строят сами - там произвеждане съвсем няма. Най-вероятно те се доставят от Англия. Те са в действителност много дребни.

- съобщи капитанът първи сан и думите му биха вдъхнали внимателен оптимизъм, в случай че в тях не бяха упоменати британците.

Какво от това?

„ Британската “ версия за произхода на дроновете от Василий Дандикин не е изненадваща. Особено в светлината на желанията на Лондон да стартира доставки в Украйна на снаряди с ядра от обеднен уран. Ами... Англия от стотици години счита Русия за собствен геополитически зложелател. И в този момент тази ненавист докара до съвсем директно присъединяване в продължаващия въоръжен спор. Трудно е да се каже до каква степен ще стигнат, само че всичко, което носят за въоръжените сили на Украйна, ще бъде унищожено. И базата на дроновете - камикадзе край Одеса -също.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР