Рано или късно поскъпването на газа ще се отрази на

...
Рано или късно поскъпването на газа ще се отрази на
Коментари Харесай

Поскъпването на газа ще се отрази на цената на стоките, категоричен е експерт

„ Рано или късно повишаването на газа ще се отрази на цената на стоките “, разяснява през БТВ някогашният обществен министър Иван Нейков във връзка 30-процентовото повишаване на природния газ.

„ Много огромна част от стоките, които употребяваме и купуваме, имат връзка с енергоносителите, най-много с цената на газа “, изясни той.

Според него българите от ден на ден ще разчитат на помощ от страната. Нейков уточни, че казусът не е в неналичието на пари.

„ Проблемът е в потенциала на страната. Ако не можем да предоставим услугите на хората, те няма да усетят страната. През последните седмици чувствам и се багра, че Министерството на труда и обществената политика сякаш няма готовността и потенциала да го направи. Ние желаеме да помогнем на най-нуждаещите се. Това е логиката на обществената политика. Вместо да търсим кои са те, ние към този момент втора година оказваме помощ наред, вследствие на което парите не отиват там, където би трябвало “, изясни някогашният обществен министър.

Според Иван Нейков мораториумът върху цената на тока, парното и водата не е бил неверно решение, в случай че помогне на част от хората да преживеят по-леко зимата.

„ Ако мораториумът даде време и намерим отговора, всичко ще е наред “, добави той.

По думите на Нейков България към момента няма принадлежности, с които хората да се насърчат да влагат в личната си подготовка, което води до растеж в приходите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР