Рано е да се говори за удължаване на учебната година,

...
Рано е да се говори за удължаване на учебната година,
Коментари Харесай

Просветният министър: Рано е да се говори за удължаване на учебната година

Рано е да се приказва за удължение на образователната година, тъй като това е много тежък развой , обвързван е с изпитите, разяснява пред публицисти служебният министър на образованието и науката Николай Денков на излизане от постройката на Народното събрание. Денков е номиниран от " Продължаваме Промяната " да остане на поста и в бъдещия постоянен кабинет .

" Никога до момента по никакъв мотив не съм казвал, че би трябвало да се анулират външното оценяване или държавните зрелостни изпити. Това би било извънредно тежък проблем за цялата просветителна система, тъй като това задава избрана мотивация за децата и родителите и също по този начин ни дава опция да разберем къде се намира просветителната система, в това число и дефицитите, които са се натрупали в това време ", добави Денков.

По думите му, различен е въпросът може ли да се усъвършенства форматът на тези изпити и това е въпрос, който е залегнал в съдружното съглашение. Той изясни, че не е въпрос за нова формула, а дали може да се покачат инспекциите, които са свързани не просто със зазубряне на познания, а схващане и компетентност . Денков уточни, че в съдружното съглашение е залегнал и обзор на учебниците и образователните стратегии , който ще отнеме време.

" Нека да забележим по какъв начин ще се развие вълната при започване на идната година ", разяснява още Николай Денков. Той уточни, че към този момент са разменили няколко думи с препоръчаната за министър на опазването на здравето Асена Сербезова, и че първата им задача е да седнат дружно с медицинските експерти и да обсъдят какъв ще бъде методът . " Той би трябвало да бъде пореден, т.е. когато се направи проект, той да се съблюдава, всички да знаят какво ще се случва ", добави просветният министър.

Николай Денков разяснява, че за него не е било мъчно да се съгласи да остане на поста, тъй като има положителни връзки с Кирил Петков и Асен Василев .

" Ние имаме общи хрумвания за развиване на България ", сподели той. Като първи приоритет Денков уточни качеството на образованието, качеството на висшето обучение, на научните проучвания, а като различен приоритет - професионалното обучение, освен, тъй като по думите му трябват фрагменти на стопанската система, а тъй като има деца, младежи, които нямат афинитет към академично развиване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР