Ранена жена беше спасена, след като прекара 30 часа в

...
Ранена жена беше спасена, след като прекара 30 часа в
Коментари Харесай

Жена оцеля над 30 часа с черепна травма и то в пещера

Ранена жена беше избавена, откакто прекара 30 часа в пещера край село Доленя Вас в Южна Словения. В избавителната акция са взели участие над 150 души.

Пострадалата жена е умел спелеолог, само че е изпаднала в безсъзнание, откакто огромен камък е паднал върху главата ѝ и е счупил черепа ѝ, съобщи словенската национална телевизия РТВ, представена от bTV.  

Когато спасителите са достигнали до нея, тя към момента е имала естествен пулс и кръвно налягане. В момента към този момент е настанена в боница в Любляна, само че към момента има заплаха за живота ѝ.

" За пещерните спасители дълбочината не е значима, компликациите идват с теснината, по тази причина имаше екип по разширението. Спасяването ни лиши 33 часа, като 10 от тях бяха отдадени на разширение на прохода, а три часа и половина лиши изтеглянето на потърпевшата “, разяснява ръководителят на Словенската пещерна избавителна работа Уолтър Закрашек.

Ръководителят на районния щаб на Гражданската отбрана Санди Цурк уточни, че всеки един от спасителите е имал своята роля в акцията.

" Можем да се гордеем, че Словения има такива хора и че са част от пещерната избавителна работа, която включва както медицински екип, който е кадърен да стигне до потърпевшия, по този начин и миньори, които отвориха пещерата, която на практика беше затворена “, сподели ръководителят на районния щаб на Гражданската отбрана Санди Цурк.

С потърпевшата жена е имало още шестима спелеолози. Екипът е употребявал непознатите елементи на новооткритата Вранедолска пещера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР