Ранди Майснер, басист и основател на групата Eagles, който написа

...
Ранди Майснер, басист и основател на групата Eagles, който написа
Коментари Харесай

Почина Ранди Майснер

Ранди Майснер, басист и създател на групата Eagles, който написа и изпя " Take it to the Limit “, умря на 26 юли на 77 години, заяви Rolling Stone.

От групата Eagles са удостоверили гибелта на Майснер в изказване на уеб страницата си, заявявайки, че той е умрял от затруднения при хронична обструктивна белодробна болест (COPD), предава.

" Eagles с горест оповестяват, че създателят, басистът и вокалист, Ранди Мейснер, умря нощес в Лос Анджелис “, пишат от групата. " Ранди беше неразделна част от Eagles и инструмент за ранния триумф на групата. Гласовият му диапазон беше изумителен, както е явно в присъщата му балада " Take It to the Limit “.

Тази ария, от албума One of These Nights от 1975 година, сподели гения на Мейснер - и неговият извисяващ се фалцет, който беше толкоз емблематичен, че по-късно въодушеви Фред Армисен в The Blue Jean Committee, неговата пародийна рок група от седемдесетте с Бил Хадер от Documentary Now! 

Мейснер написа " Take it to the Limit “ една вечер в дома си в Лос Анджелис. " Чувствах се някак уединен и започнах да пея " Съвсем самичък в края на вечерта и ярките светлини избледняха до синьо “.

Рандал Херман Мейснер е роден на 8 март 1946 година в Скотсблаф, Небраска. Преди Eagles, той е басистът-основател на Poco, който образува през 1968 година Пол Ричард Фюрей и Джим Месина от Бъфало Спрингфийлд. Мейснер напуща групата след издаването на дебютния им албум Pickin` Up the Pieces и за малко се причислява към Stone Canyon Band.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР