Ранди Феноли – гуруто на булчинската мода, на сватбената философия

...
Ранди Феноли – гуруто на булчинската мода, на сватбената философия
Коментари Харесай

Ранди Феноли:Щастливата жена е перфектна булка

Ранди Феноли – гуруто на булчинската мода, на сватбената философия и хармония – през 2021-а ще гостува в София. Един от най-желаните световноизвестни дизайнери, който е и водещ на паметното предаване “Say yes to the dress ” по американската телевизия TLC, неотдавна се срещна в Нидерландия с Анелия Петкова, която показва неговите модели в „ Брайдъл модерно “, с цел да обсъдят елементи от идния му гастрол у нас. В Амстердам маестрото на феерията и екстравагантността обра овацииите с тематичната сбирка “Hello Beautiful 2021 ”. „ Тоалетите са сътворени с премерена изтънченост – от най-фини материи и особено основани бродерии и дантели. Изборът от новаторски стилове и разнородни силуети е огромен, защото Ранди постоянно улавя уникалността на всяка жена в най-щастливия ден от живота й, и предлага подобаващата визия - от приказна принцеса, през традициите и класиката, до романтиката и бохо стила до супер модерния “glamour ” изискан. С феериите вървят и воали с подписа и посланието на дизайнера  – „ Hello Beautiful ”, разяснява за " Стандарт " Анелия Петкова. „ Всичко стартира от роклята ”, неслучайно споделя Ранди Феноли, който за 30 години е консутирал стотици хиляди булки. Специалната му линия „ Celebration сollection 2021 “ пък е отдадена на холивудските звезди, които са го въодушевили – от Одри Хепбърн до Никол Кидман. Ето какво показа Ранди Феноли от Амстердам особено за „ Стандарт “.  

 

- Господин Феноли, по какъв начин се трансформира модата при булките?

- Модата като изкуство има два аспекта – самата тя се трансформира през годините и може да трансформира всяка персона всеки ден. Обожавам 40-те и 50-те години. Обожавам Кристиян Диор, който тържествено вкара „ Новата визия “ – подчертаната тънка талия в силуета „ песъчлив часовник “. Веднага, откакто приключих Модния софтуерен институт в Ню Йорк през юни 1993-а, започнах в промишлеността за булки. Първо направих сватбената Randy Fenoli for the diamond collection и шаферската Randy Fenoli for dessy  creations. Първата рокля, която конструирах, бе с високо към врата деколте – тогава напълно ново за американската младоженка. Веднага бях видян. Създадох ясна конструкция и с моделите с корсети и банели. Презрамките вид „ спагети “ на гърба и обемната долна част от тюл, която припомня балерина, са измежду другите ми обичани детайли. Тенденциите във времето са разнообразни – най-важна е характерността. Тъкмо поради това булчинската рокля остава най-виталният артикул. Дизайнерите постоянно би трябвало да се преценяват с този факт.

- Как наподобява съвършената младоженка?

- Като щастлива жена, която е разкрила мечтаната рокля - без значение от стила й. За мен най-важното е да оказа помощ на булките да се усещат идеално.



- Кои са най-честите неточности на младоженките 2020?

- Булките нямат неточности. Но, несъмнено, пред тях, както и пред дизайнерите, има провокации, идващи от високите технологии. Днешната младоженка живее в свят, в който може да получи съвсем всичко. Тя влиза в моята фешън къща и чака, че незабавно ще открие осъществената си фантазия. Понякога го прави надали не в последния миг и по тази причина се старая да имам от всички модели. Коя е най-странната и необикновенна младоженка, която сте срещали във вашата кариера?

- Всяка от тях е специфична за мен. Мога да нарека „ особено “ и това, което се случи в този момент, в тези необикновени времена – през юли 52 двойки се ожениха по едно и също време в „ Сентръл парк “ в Ню Йорк. С екипа ми заснехме церемонията за TLC. Наистина беше най-голямото сватбено събитие на годината.



- Водите тематично телевизионно шоу към този момент 20 години. Мислите ли, че булката е най-капризното създание под слънцето?

- Работя от близко с младоженки, консултанти, притежатели на бутици по целия свят и това ми разрешава да проучвам другите стремежи. Стремя се да материализирам мечти, които са последна дума на модата, като в същото време се вписват и в бюджета. Когато планирам рокля за съответна младоженка, се старая да уловя нейните мечти. Затова булките ми имат вяра – имат вяра на възприятието ми за мода, на усета ми, на моята искреност, харесват ме поради “Say yes to the dress ”, харесват ме поради обстоятелството, че и при най-големия размер няма смяна в цената.      

- Младоженците ли са най-големите жертви на всяка женитба?

- Младоженците са жертви само на любовта. Те би трябвало да се усещат ужасно на церемонията, с цел да си кажат „ да “ с подобаващата страст.

- Кои са трите най-важни неща, които всички младоженци тряба да знаят?

- Да се обичат. Да се почитат. Да не се отхвърлят един от различен.  



- Какви са трендовете във вашите сбирки за 2021 година?

- Стилът ми непрекъснато еволюира – в нови материи, дантели, бродерии, силуети... Традиционни детайли постоянно се вписват в персоналното лъчение на булката. За идващия сезон съм въодушевен от срещите ми с действителни булки в Барселона, Лондон, Милано, Венеция, Амстердам, Съединени американски щати и Канада.

- Кога ще се видите с българските булки, които толкоз доста ви харесват?

- Надявам се да е скоро, макар международната пандемична конюнктура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР