Ръководството на УМБАЛ Александровска взе решение да отстрани от длъжност

...
Ръководството на УМБАЛ Александровска взе решение да отстрани от длъжност
Коментари Харесай

Шеф на хирургия в Александровска болница е отстранен след репортаж за дарен апартамент

Ръководството на УМБАЛ Александровска взе решение да в профил от служба началника на клиниката по хирургия доцент доктор Манол Соколов за времето до привършване на оповестената от прокуратурата инспекция, оповестиха от пресцентъра на столичната болница. Делото бе намерено след следствие на Нова телевизия за дарено на лекаря жилище в София от стара пациентка малко преди гибелта ѝ.

" Случаят, въпреки и с темперамент на частни дарителски връзки сред жители, за жалост визира връзките лекар-пациент, където лекарят е чиновник на болничното заведение, а това от своя страна въвлича и името на Александровска болница в общественото пространство. Случаят слага въпрос за лекарския морал и неговите граници. За да бъде предпазена тази най-висша лекарска полезност, незабавно след лъчение на журналистическото следствие и последвалите публични реакции в медиите, изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Атанас Йонков прикани доцент Соколов да излезе в неплатен отпуск до изясняване на имотния проблем, само че той изрично отхвърли. Ръководството на болничното заведение е разпоредило инспекция за определяне дали дарителката доктор Лидия Чакърова е постъпвала в миналото като пациент ", пишат от болничното заведение.

Именно въпросната доктор Чакърова е пациентката, която малко преди да почине на 1 септември т. година приписала два свои парцела в София - на Лъвов мост и в кв. Лозенец, на двама лекари - доктор Манол Соколов и кожния лекар доктор Евгения Божикова. Според тяхната версия тя сторила това от признателност за полаганите от тях грижи за нея. Роднини на умрялата обаче настояват, че такива грижи въобще не са полагани.

 Пламен Валентинов

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР