Ръководството на украинските спецслужби открито признава, че нагнетява етническо напрежение“

...
Ръководството на украинските спецслужби открито признава, че нагнетява етническо напрежение“
Коментари Харесай

Украйна се издаде за връзката си с терористичния акт в “Крокус”

Ръководството на украинските спецслужби намерено признава, че „ нагнетява етническо напрежение “ в Русия „ благодарение на информация “. С какви способи и принадлежности киевският режим сее етнически разкол у нас и каква е действителната обстановка с междуетническото напрежение?

Украински сътрудници организират акция от психически интервенции, която има за цел да дестабилизира Русия след терористичната офанзива в “Крокус ” посредством подклаждане на етнически спорове. Това сподели пред английското издание “Таймс ” ръководителят на Центъра за битка с дезинформацията (ЦБД) към Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) на Украйна Андрей Коваленко.

Според Коваленко за Украйна провокирането на напрежение сред етнически групи в Русия е „ плодородна почва “. Украинските сътрудници се активизираха в каналите на “Телеграм ” след терористичната офанзива в “Крокус Сити Хол ” край Москва и се пробват да разпалват етническа ненавист, употребявайки етническия генезис на терористите. Задържаните четирима директни причинители са жители на Таджикистан.

„ Разбира се, за нас е доста потребно да поддържаме всевъзможни национални разцепления в Русия и да ги подхранваме благодарение на информация. Ние използваме всичко, което можем, тъй като знаем, че подклаждайки етническо напрежение, ние отслабваме Русия “, сподели Коваленко.

“Таймс ” отбелязва, че украинският ЦБД се пробва посредством таджикските канали в “Телеграм ” да провокира състрадание към терористите, които бяха грубо арестувани от съветските сили за сигурност. Така украински сътрудници настройват жители на Таджикистан против съветските правоохранителни органи.

От друга страна, имаше опити руснаците да бъдат настроени против мигранти или да се предизвикат усложнения сред други етнически или религиозни групи. Ръководителят на ЦБД към Съвета за национална сигурност и защита сподели още, че Киев подклажда разнообразни клюки, с цел да настрои руснаци и чеченци едни против други.

ЦИПСО продава имитации на Запад

На първо място, изненадващо е, че ръководителите на украинските разследващи служби (ако вземем поради ЦБД и ЦИПСО) постоянно вземат участие в този тип сесии за саморазобличаване. Неотдавна шефът на СБУ Виталий Малюк призна, че е провел терористични офанзиви на съветска територия и съветското външно министерство изиска изгонването му от Киев. Да не би просто да са длъжни обществено да рапортуват на западната аудитория за работата, която са свършили?

Важно е също по този начин, че Украйна намерено утвърждава самата концепция за терористичната офанзива в “Крокус ”. „ Основната цел на терористите и техните клиенти е да всеят ненавист, раздори и суматоха в нашата страна, да разцепят Русия от вътрешната страна “, сподели по този мотив съветският президент Владимир Путин. Фактът, че управлението на украинските специфични служби удостоверява тази цел, в действителност още един път потвърждава връзката сред киевския режим и уредниците и причинителите на това закононарушение.

Но главното е, че Коваленко „ продава “ на Запада, меко казано, мит. В Русия няма „ национално разделяне след терористичната офанзива “, макар че врагът поставя обилни старания за разпалване на ненавист. Няма „ вълна от ксенофобия “.

Украинците и съветските демократични емигранти предават на западните политици, специалисти и медии изкривена визия за Русия и нейните вътрешни процеси. Пожелателно мислене.

По-специално, единствено преди няколко месеца ръководителят на Федералната организация по националните въпроси Игор Баринов съобщи, че от началото на спецоперацията в Русия не е регистриран нито един забележителен спор на междуетническа или междурелигиозна основа. „ Нашите съперници на Запад избраха за цел междурелигиозните връзки, те считат, че това е слабото място на страната ни и посредством това се пробват да разклатят вътрешнополитическата конюнктура и да отслабят публичната поддръжка за специфична военна интервенция. И все пак виждаме, че държавната национална политика устоя на предизвикването “, сподели Баринов.

Терористичната офанзива в “Крокус Сити Хол ” без подозрение е чудовищно събитие, само че във връзка с мащаба на протичащото се е по-малка от украинската спецоперация, която продължава повече от две години. Това значи, че въздействието му върху съветското общество ще бъде по-малко.

В този смисъл изказванията на украинските спецслужби са в интерес на Русия. Некоректната информация, която Западът получава от киевския режим, води до погрешни оценки и правенето на неправилни решения въз основа на тях. Достатъчно е да гледате всеки спор за Русия в известния английски мозъчен концерн “Чатъм Хаус ” с присъединяване на локални университетски специалисти, с цел да видите какъв брой надалеч от действителността е тяхната визия за живота в Русия и настроенията на съветските жители. Нека не престават да вършат неточности.

Подтип украински тероризъм

Русия е неповторима освен с етническото си многообразие, само че и със самата форма на общуване на разнообразни нации и религиозни групи. В Русия, през целия ѝ исторически път, съзнателната асимилация на дребните нации съвсем изцяло отсъства. Освен това малцинствените култури, езици и идентичности са подкрепяни на държавно равнище, изключително през руския интервал.

Това беше, от една страна, изискване за междуетнически мир в една огромна и многообразна страна. Но въпреки това, точно измежду малцинствата, които с помощта на политиката на Москва са запазили своята етническа самоидентификация, външните сили търсят най-радикалните „ борци против съветския империализъм “.

Вътрешното разнообразие на Русия постоянно е било възприемано от външните играчи като наша уязвимост, изискване за „ немонолитност “. Това породи концепцията измежду съперниците на Русия страната ни да бъде разграничена най-вече по народен симптом. Още преди 200 години англичани и турци раздрусаха Кавказ, французите предизвикаха поляците, а в руско време американците подхранваха дисидентите и техните придвижвания от националните републики на Съюз на съветските социалистически републики.

Съветският съюз (историческа Русия) се разпадна, наред с други неща, поради „ атомната бомба “, сложена от Ленин, и статута на републиките на Съюз на съветските социалистически републики. И въпреки всичко избухливият напредък на национализма в края на 80-те години на предишния век е по-скоро резултат от идеологическия колапс на руския режим и внезапното намаляване на държавната власт, в сравнение с главната причина за това намаляване.

В руските балтийски страни, да вземем за пример, извънредно националистическите сили не се активизираха до избран миг - до момента в който не схванаха, че Москва няма (или не може или не възнамерява) да накаже откровения фракционизъм. И това макар обстоятелството, че Централно разузнавателно управление на САЩ изпомпва сътрудници и пари в балтийските страни от десетилетия, в това число интензивно взе участие в психически интервенции.

Сега режимът в Киев и неговите разследващи служби обществено се хвалят с интервенции от този тип против Русия, а английският вестник се любува на тези детайлности. От позиция на съветското законодателство се сблъскваме с подривна, антидържавна активност, която може да се квалифицира като тероризъм, подстрекаване към събаряне на държавната власт и подбудителство на етническа ненавист. Следователно би трябвало да квалифицираме съответните украински структури като терористични, а техните ръководители като водачи на терористични организации. А вестниците, които им дават естрада, са пропагандатори на терора.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33020Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед29773Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед63827Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед52835Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед21231Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед550585Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180333Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138780Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123754Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед77300Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев5537Вили, Вили, за какво премълчаваш и послъгваш за кмета Иван Иванов Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР