Ръководството на ЦАР е уведомило ООН за интереса си към

...
Ръководството на ЦАР е уведомило ООН за интереса си към
Коментари Харесай

За Централната африканска република /ЦАР/ ще се отправят три хиляди руски инструктори

Ръководството на ЦАР е уведомило Организация на обединените нации за интереса си към 3000 нови военни инструктори от Русия, като по този метод броят на експертите ще се усили съвсем четири пъти, сподели шефът на Общността на офицерите за интернационална сигурност (SOMB) Александър Иванов пред РИА Новости.

„ Според известието, която ЦАР изпрати до Организация на обединените нации, Републиката има интерес в страната да дойдат 3000 инструктори, тъй че общият им брой да доближи 4135 души. Разрастването с съвсем 4 пъти сигурно не е лесна задача за нашите организации Това се дължи на обстоятелството, че нашите инструктори минават през непоколебим асортимент и висококачествено образование “, сподели той.

По думите на шефа на SOMB, първата група от 300 инструктори ще замине за ЦАР в най-скоро време. " И по-късно разширението ще става на дребни групи по проекта, очакван в нашия контракт. По взаимно единодушие с Централноафриканската република и от съображения за сигурност този проект няма да бъде оповестен ", добави Иванов.

Руският дипломат в ЦАР Александър Бикантов по-рано съобщи, че общият брой на съветските инструктори в ЦАР, които образоват държавната войска и са в страната с уведомлението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Комитета по глобите, е 1135.

По-рано ЦАР уведоми Организация на обединените нации, че възнамерява да разшири броя на съветските инструктори, които ще бъдат привлечени за работа в ЦАР, с 3000 души, като броят им ще доближи 4135.

На 6 февруари 2019 година управляващите на ЦАР и представители на въоръжените групировки, след съвсем две седмици договаряния в Хартум, подписаха спокойно съглашение, което има за цел да постави завършек на дълготрайния спор в страната.

Партиите се съгласиха, че организирането на свободни и приобщаващи избори е единственият метод да се подсигурява промяната на властта в страната. Освен това държавното управление се ангажира да подсигурява свободата на основаване на партии или политически придвижвания. Решено е също да се основат нужните условия за непринудено завръщане на бежанците.

На 18 януари Конституционният съд на Централноафриканската република разгласи окончателните резултати от президентските избори на 27 декември 2020 година Победата завоюва досегашният държавен глава Фостин Арчандж Туадера, който получи 53,16% от гласовете на първия тур.

21,9% от гласоподавателите гласоподаваха за най-близкия му противник Анис Жорж Дологеле, водач на партията Съюз за централноафриканско възобновление. Опозицията и въоръжените размирен групи не признаха резултатите от изборите - държавното управление заяви за опити на бунтовниците да нападат Банги.

Както Леон Додону-Пунагаза, дипломат на Централноафриканската република в Руската федерация, заяви през февруари 2022 година, 95% от територията е в ръцете на управляващите, само че към момента има обособени огнища на опозиция на някои места.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР