Ръководството на Славия осъди остро поведението на феновете на ЦСКА

...
Ръководството на Славия осъди остро поведението на феновете на ЦСКА
Коментари Харесай

Славия скочи на феновете на ЦСКА

Ръководството на Славия осъди остро държанието на почитателите на ЦСКА във вчерашния полуфинален конфликт сред двата отбора за Sesame Купа на България. " Червените " ентусиасти започнаха да чупят и хвърлят седалки в средата на втората част, а след края на мача възпламениха част от тях, което наложи намесата на пожарникари.

От Славия потърсиха отговорност за случилото се у полицейските сили, които бяха на срещата.

" Ръководството на ПФК Славия 1913 АД остро осъжда държанието и дейностите на почитателите на ЦСКА-София преди, по време и незабавно след края на първия полуфинал за Купата на България сред тимовете на Славия и " алените ". И упорства най-накрая да се потърси отговорност на всички, забъркани в тези безобразия като участници и подстрекатели. Включително и на органите на реда, участвали на мача със задача да предотвратяват и да неутралзират хулиганските изстъпления в бранш " В " на трибуните, а не да ги следят и разказват в протоколите. Това бе задача на делегата на БФС, не на полицията, на която нашият клуб заплати петцифрена сума за почасова отплата на всеки еднообразен. За кой ли път отново и още веднъж нямаше нито един гамен, арестуван или глобен.

Не се постанова да прибавяме обстоятелства, свидетелстващи за погрома. В директното телевизионно предаване бяха показани детайлностите. Видяха се добре вилнеещите футболни башибозуци, чуха се обидните им вулгарни викания и припявания. Зрителите от другите трибуни бяха втрещени, а упълномощените за мача скаути от Япония, Нидерландия, Полша и Германия напуснаха прибързано стадиона, явно без никакво стремежи да си напомнят 70-те години на предишния век, когато футболното безчинство в Европа бе в апогея си. Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е цялостна с жалки подражатели, които са на път да унищожават славата и престижа на своя тим и клуб.

Убедени сме, че експанзията на " алените " почитатели, намерила изява на нашия стадион, е част от развихрилата се в последно време " революционна " активност за централната футболна власт на няколкото досегашни величия в този спорт. И ги питаме - единствено с тях и по този метод ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол? ", написа в уеб страницата на Славия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР