Ръководството на Славия осъди остро поведението на феновете на ЦСКА

...
Ръководството на Славия осъди остро поведението на феновете на ЦСКА
Коментари Харесай

Славия осъди действията на “червените” фенове: По този начин ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол?

Ръководството на Славия осъди остро държанието на почитателите на ЦСКА - София във вчерашния полуфинален конфликт сред двата отбора за Sesame Купа на България. “Червените ” ентусиасти започнаха да чупят и хвърлят седалки в средата на втората част, а след края на мача възпламениха част от тях, което наложи намесата на пожарникари.
 Стотици счупени седалки, стадионът на Славия гори (вижте какво оставиха след себе си “червените ” фенове) Стотици счупени седалки, стадионът на Славия гори (вижте какво оставиха след себе си “червените ” фенове)
От Славия потърсиха отговорност за случилото се у полицейските сили, които бяха на срещата. От “белия ” клуб обявиха още, че се уверени, че експанзията “е част от развихрилата се в последно време " революционна " активност за централната футболна власт на няколкото досегашни величия в този спорт ”.

Ето цялостния текст, който е оповестен в уеб страницата на клуба:

“Ръководството на ПФК Славия 1913 АД остро осъжда държанието и дейностите на почитателите на ЦСКА-София преди, по време и незабавно след края на първия полуфинал за Купата на България сред тимовете на Славия и “червените ”. И упорства най-накрая да се потърси отговорност на всички, забъркани в тези безобразия като участници и подстрекатели. Включително и на органите на реда, участвали на мача със задача да предотвратяват и да неутралзират хулиганските изстъпления в бранш “В ” на трибуните, а не да ги следят и разказват в протоколите. Това бе задача на делегата на БФС, не на полицията, на която нашият клуб заплати петцифрена сума за почасова отплата на всеки еднообразен. За кой ли път отново и още веднъж нямаше нито един гамен, арестуван или глобен.
 Венци: Безобразие, 100% трябваше да бъде преустановен мачът Венци: Безобразие, 100% трябваше да бъде преустановен мачът
Не се постанова да прибавяме обстоятелства, свидетелстващи за погрома. В директното телевизионно предаване бяха показани детайлностите. Видяха се добре вилнеещите футболни башибозуци, чуха се обидните им вулгарни викания и припявания. Зрителите от другите трибуни бяха втрещени, а упълномощените за мача скаути от Япония, Нидерландия, Полша и Германия напуснаха прибързано стадиона, явно без никакво стремежи да си напомнят 70-те години на предишния век, когато футболното безчинство в Европа бе в апогея си. Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е цялостна с жалки подражатели, които са на път да унищожават славата и престижа на своя тим и клуб.

Убедени сме, че експанзията на “червените ” почитатели, намерила изява на нашия стадион, е част от развихрилата се в последно време “революционна ” активност за централната футболна власт на няколкото досегашни величия в този спорт. И ги питаме – единствено с тях и по този метод ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол? ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР