Ръководството на прокуратурата ще участва в конференция в ЕП, посветена

...
Ръководството на прокуратурата ще участва в конференция в ЕП, посветена
Коментари Харесай

Сарафов и Павлова ще участват в еврофорум за разширяването на Шенген

Ръководството на прокуратурата ще взе участие в конференция в Екологичен потенциал, отдадена на разширението на Шенген и ролята на България за европейската гранична сигурност

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и заместител основният прокурор Мария Павлова ще вземат участие в конференцията „ Разширение на Шенген: Ключовата роля на България в региона на граничната сигурност “. Форумът ще се организира в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел.

Събитието ще бъде намерено с видео послание на ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола, поканени за присъединяване са представители на Европейската комисия и Испанското председателство на Европейския съюз.

На конференцията се чака да участват представители на Европейската организация за гранична и брегова защита (ФРОНТЕКС) и Европейската полицейска работа (ЕВРОПОЛ), членове на Европейския парламент и други. От българска страна в полемиката ще вземат участие шефовете на Групово дело „ Гранична полиция “ Атанас Илков и на Групово дело „ Гранична полиция “ Антон Златанов.

Сред главните акценти във форума ще бъдат постигнатият прогрес на България и Румъния по присъединението на двете страни към Шенгенското пространство, както и стратегическото състояние на страната ни за обезпечаването на сигурността на външните граници на общността.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР