Ръководството на Окръжна и Районна прокуратура – Плевен представи отчет

...
Ръководството на Окръжна и Районна прокуратура – Плевен представи отчет
Коментари Харесай

Постоянен ръст в бързите производства отчитат в съдебен район - Плевен

Ръководството на Окръжна и Районна прокуратура – Плевен показа доклад за резултатите от активността им за миналата образователна 2022-ра година.

Окръжният прокурор Владимир Николов означи, че със своите териториални отделения в градовете Левски, Червен бряг Никопол и Кнежа, Районна прокуратура – Плевен е една от най-натоварените в организационно отношение в страната.

„ На процедура, ние работим с 5 районни съдилища, което усложнява работата на сътрудниците, само че – възторженостти за сътрудниците, които се оправят по отличен метод “, сподели окръжният прокурор Той уточни образец като обстоятелството, че през област Плевен минава един от маршрутите за незаконно прекосяване на хора, който върви от територията на Р Турция, през България и Румъния, надлежно към Западна Европа.

Това е един от обичайните направления и ние постоянно се сблъскваме с каналджии и групи, които се пробват да транспортират мигранти, пресичайки река Дунав “, сподели Владимир Николов.

Той означи забележителен растеж на следените бързи производства от прокурорите в Плевенския правосъден регион, който се регистрира за последните три години.

„ Приоритет в работата ни е в границите на закона, делата да се движат като бързи производства, да можем да фокусираме цялата сила там и да реализираме бързо решение на съответното дело в полза на бързата правдивост за хората.

Всяко закъснение размива нещата и затруднява процеса на доказване ", сподели окръжният прокурор Владимир Николов.

Той уточни реализиран непрекъснат растеж през последните три години, като за 2022 година има 802 бързи производства, при 586 за 2020 година

5103 са следените досъдебни производства през 2022-ра година като дружно с прекратените по отминалост производства, са общо 6617. Новообразуваните досъдебни производства са 3262.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР