Ръководството на община Велико Търново определи като тревожен тазгодишния си

...
Ръководството на община Велико Търново определи като тревожен тазгодишния си
Коментари Харесай

Община Велико Търново определи като тревожен тазгодишния си бюджет

Ръководството на община Велико Търново дефинира като обезпокоителен тазгодишния си бюджет, който е с рекордна макрорамка от 130 милиона лв..

На публичното му разискване стана ясно, че общината залага поемането на 15 милиона дълг .

Голяма част от доставчиците изпитват усложнения в работата си, тъй като община Велико Търново не може регулярно да се разплаща с тях, съобщи по време на публичното разискване на Бюджет 2022 основният финансист на общината Мариян Маринов и разяснява за какво тазгодишният бюджет е обезпокоителен:

„ Бюджетът е обезпокоителен, тъй като виждате какво се случва на 300 километра от нас “.

Единственият буфер , заложен в бюджета на Велико Търново, е 50 % нарастване на изравнителната дотация от страната поради увеличените цени на енергоносителите. Няма планувани общински буфери за инфлацията, увеличените цени на горивата и мигрантския напън, уточни Маринов: 

„ И се надяваме, че след привършване на тази война енергоносителите ще се върнат към някакви по-нормални цени. Не сме предвиждали буфери за мигрантска вълна “.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия няма да поддържат бюджета, уточни локалният ръководител на социалистите Михаил Михалев.

„ Инвестиционната стратегия на процедура е извънредно раздута, над 50 милиона лв., а действително осъществяването ѝ ще бъде доста по-малко, защото личните бюджетни средства, които ще бъдат употребявани за финансиране, са едвам 6,3 млн. лева “ 

Бюджетът ще бъде гласоподават на 31 март.

 Снимка: Здравка Маслянкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР