Ръководството на новоучредената Българска федерация по колоездене даде специална пресконференция

...
Ръководството на новоучредената Българска федерация по колоездене даде специална пресконференция
Коментари Харесай

Новото ръководство на колоезденето ще възражда Обиколката на България

Ръководството на новоучредената Българска федерация по колоездене даде специфична конференция в Пресклуб „ България “, на която бяха начертани главните цели и задания за развиването на спорта у нас.
 Драгомир Кузов влезе в техническата комисия на UCI
Президентът на федерацията Драгомир Кузов съобщи, че на учредителното заседание на 10 юли в Пловдив са участвали представители на 35 дейни клуба по колоездене, като 19 от тях са учредители на новата федерация. Останалите клубове се чака да станат постоянни членове на федерацията откакто показват годни документи пред УС на БФК.

За членове на Управителния съвет на организацията бяха определени:

Антон Георгиев Настев, Данаил Петров Ангелов, Даниел Богомилов Петров, Драгомир Борисов Кузов, Евгений Балев Герганов,Любослав Иванов Венков,Тодор Петков Янев.

За Председател на Управителния съвет на БФК бе определен господин Драгомир Кузов, а за зам-председател – Любослав Венков.

Драгомир Кузов акцентира, че измежду главните цели на организацията с изключение на организирането на колоездачния спорт за лицензирани състезатели и фенове, се открояват популяризирането на колоезденето като метод на превоз, административното подкрепяне на членовете на БФК при развиване на спортни стратегии измежду подрастващите както на държавно, по този начин и на интернационално равнище.

Той изрази убеденост, че в най-кратки периоди се чака БФК да получи лиценз от Министерството на младежта и спорта и да бъде припозната като пълновръстен член на Международния колоездачен съюз /UCI/. Една от идващите цели на федерацията е да възроди емблематичната обиколка на България, която да притегли елитни състезатели от чужбина. Развитието на планинското колоездене също е след целите на новата федерация.

Кузов посочи, че към днешна дата над 70 % от всички събития в календара на българското колоездене са проведени от членовете на новоучредената федерация, а в техните клубове членуват над 90% от дейните състезатели в България.

Най-добрият ни колоездач сега Николай Михайлов изрази своята безапелационна поддръжка за управлението на БФК и съобщи, че чака в идващите години България още веднъж да има положителни състезатели, които да вземат участие сполучливо в най-силните интернационалните надпревари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР