Ръководството на най-престижния европейски баскетболен турнир - Евролигата, обяви имената

...
Ръководството на най-престижния европейски баскетболен турнир - Евролигата, обяви имената
Коментари Харесай

Александър Везенков стана първият българин, избран в идеалната петица на Евролигата

Ръководството на най-престижния европейски баскетболен шампионат - Евролигата, разгласи имената на играчите, които попаднаха в идеалната петица на постоянния сезон в шампионата. Гласуването на медиите, почитателите, капитаните и старши-треньорите на всички отбори участници, дефинира българинът Александър Везенков измежду петте най-хубави състезателя в Евролигата през актуалната акция.

Така крилото на Олимпиакос се трансформира в първия българин, който попада в идеалната петица на най-престижния европейски баскетболен шампионат. Компания на Везенков в нея вършат Майк Джеймс от Монако, Шейн Ларкин от Анадолу Ефес, Никола Миротич от Барселона и Валтер Таварес от Реал (Мадрид).

" Най-добрият сезон на Александър Везенков в Евролигата оказа помощ за завръщането на Олимпиакос (Перея) във Финалната четворка за първи път от пет години насам. Българинът поведе две от самостоятелните категории в своя тим - за точки със приблизително по 13.7 на мач и за битки със приблизително по 5.8 на дуел. Везенков сложи нов връх в кариерата си както при точките приблизително на мач, по този начин и при успеваемостта от зоната за две точки - 66%. Тези цифри разрешиха на българския национал да приключи на шесто място в класацията за най-голям междинен коефициент на потребно деяние със 17.8. Везенков беше титуляр във всеки един мач на Олимпиакос и се трансформира в един от шестимата състезатели, които записваха повече от 30 минути игрово време в дуелите си ", гласи къса колона, отдадена на Везенков в формалния уебсайт на шампионата.

" Представянето му ставаше все по-силно с течение на сезона, като в последните 12 мача от постоянния сезон той беше модел за неизменност. В нито един дуел Везенков не падна под 13 точки на персоналната си сметка, като постоянно записваше КПД от най-малко 16. Българинът се трансформира в MVP на кръга в границите на два пъти - на 13-ия кръг, откакто записва 17 точки, 7 битки и 5 откраднати топки за КПД 36 при успеха над УНИКС Казан и на 32-рия кръг, когато записа 18 точки и 10 битки за третия си дабъл-дабъл през сезона по време на триумфа над АСВЕЛ Вильорбан. Везенков бе и MVP на месец февруари, а в този момент прави дебюта си в Идеалната петица на Евролигата ", допълват от Евролигата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР