Ръководството на Национална волейболна лига заявява ясната си позиция за

...
Ръководството на Национална волейболна лига заявява ясната си позиция за
Коментари Харесай

Становище на НВЛ относно двубоя между Нефтохимик 2010 и Монтана

Ръководството на Национална волейболна лига декларира ясната си позиция за нулева приемливост към неспортсменско държание, отправяне на обидни квалификации, закани и демонстрирано пренебрежение от състезатели към други публични лица, участници в срещи от държавните шампионати и шампионати по волейбол.

Също по този начин, управлението на Национална волейболна лига показва мощно безпокойствие от неналичието на безапелационна реакция от страна на съдии и пратеник против проявата на такова държание по време на мача от Национална волейболна лига – Суперлига Първа осмица сред „ Нефтохимик 2010 “ и „ Монтана “, игран на 10 февруари 2021 година, извоюван от домакините от Бургас с.

Считаме, че потреблението на афектиран език към дежурния пратеник и отправяните закани към съдийския екип са освен нарушение на Дисциплинарния устав, само че и деяние, което не е съвместимо с морала на образован спорт като волейбола.

Становище на Национална волейболна лига Ръководството на Национална волейболна лига декларира ясната си позиция за нулева...
Posted by on
Национална волейболна лига ще се опълчва на такова държание по всички разрешени способи, следвайки съществуващите и одобрени правилници.

В същото време безусловно неприемливи и необясними са и обстоятелствата, че сходна очевидна проява на неспортсменско държание не беше глобена по метода, очакван в правилниците. Нещо повече, обстановката не е разказана в формалния отчет на дежурния пратеник Пенчо Ангелов, което буди мощно терзание.

Ръководството на Национална волейболна лига нееднократно разгласи ясната си позиция за блян към нов морал в българския клубен волейбол. Още един път обръщаме внимание на клубовете, формалните лица и всички участници в шампионатите и шампионатите, управлявани от Национална волейболна лига, че имаме нулева приемливост към държание, уронващо престижа на нашия спорт.

За случая от мача „ Нефтохимик 2010 “ – „ Монтана “ от Суперлига-Първа осмица, игран на 10 февруари 2021 година, управлението на Национална волейболна лига към този момент сезира Дисциплинарна комисия към БФВ. Надяваме се комисията да прегледа в елементи държанието на волейболиста Георги Братоев, както и неналичието на съответна реакция - както на съдиите на мача, по този начин и на дежурния пратеник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР