Ръководството на МВР се опитва да прикрие безпрецедентни кражби на

...
Ръководството на МВР се опитва да прикрие безпрецедентни кражби на
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Ченгета зареждат колите на бандити с гориво на МВР – лисват 30 000 л, Живко Коцев прави изборите на ген. Наско

Ръководството на Министерство на вътрешните работи се пробва да прикрие невиждани обири на гориво, предопределено за служебни полицейски коли, написа в сигнал до Narod.bg източник, показал се като чиновник на ОДМВР-София. Вместо да се заеме с закононарушенията на чиновниците си, обаче, шефът гл. комисар Живко Коцев се е заел да прави изборите на фамилния другар ген. Атанас Атанасов, за което към този момент алармирахме.

За какво става дума?

През второто полугодие на 2022 година чиновници на РУ-Правец при ОДМВР-София злоупотребяват с поверените им безлимитни служебни карти за гориво, като зареждат персоналните си коли, туби и варели от квотите на Министерство на вътрешните работи. Зареденото и употребявано за персонални потребности гориво – бензин и дизел, възлиза на повече от 30 000 литра.

Реклама

Многократните обири са осъществявани със съдействието и знанието на чиновници на няколко бензиностанции от известна национална верига, намираща се в община Ботевград.

Потресаващо е, че със служебно гориво на Министерство на вътрешните работи регулярно са зареждани и коли на престъпно проявени лица от района.

Условията за траялите повече от половин година серия от обири са обезпечени от несъответстващите решения и безучастие на управлението на ОДМВР-София област Живко Коцев, персонален другар на синия водач ген. Атанас Атанасов, и назначения от него шеф на РУ-Правец чиновник със съмнителни качества разследван, уволняван и лежал в следствения арест за рекет.

Също по този начин Коцев преструктурира администрацията на дирекцията, като разделя контролните звена по този начин, че едните да наблюдават единствено за изминати от полицейските коли километри, а другите да управляват изразходваното гориво. Умишлено или не след разделянето на звената не е направен ред и логаритъм за работата им с организационна заповед, което прави дейностите им некоординирани и основава причина за нарушавания и обири.

Въпреки потресаващите нарушавания и обстоятелството, че с парите на данъкоплатците Министерство на вътрешните работи финансира нарушители, управлението на министерството освен, че не проверява и не търси отговорност от управлението на ОДМВР в лицето на Живко Коцев, само че и в противен случай – прикрива го, приключва сигналът до Narod.bg.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР