„Ръководството на Министерството е в постоянен диалог с бранша на

...
„Ръководството на Министерството е в постоянен диалог с бранша на
Коментари Харесай

Министър Иванов към животновъдите: В наше лице имате надежден партньор

„ Ръководството на Министерството е в непрекъснат разговор с сектора на животновъдите. Подпомагаме бранша чрез одобрени помощи с оглед опазване икономическата жизнеспособност на стопанствата и се стремим да подтикваме устрема на фермерите към модернизиране на бранша. По този метод се подсигурява дейно и стабилно произвеждане, повишаване на продуктивността, повишение приходите на фермерите и обезпечаване на продоволствената сигурност в дълготраен проект. Така демонстрираме, че сме благонадежден сътрудник ". Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов при откриването на Десетото юбилейно издание на Националния събор на овцевъдите в България. Той добави още, че Животновъдството и в частност овцевъдството са едни от предпочитаните браншове в земеделието, а миналите две години, белязани от международната Ковид пандемия, са били сложни за всички аграрни стопани.

Министърът подчертава, че ще се поставят всички старания в тези тежки моменти страната да бъде до земеделците, да се разпределят рационално и навреме средствата, които се отпускат от Европейски Съюз и от държавния бюджет. „ По този метод се стремим да да осигурим един благонадежден бранш животновъдсво “, добави доктор Иванов. Пожарна охрана думите му през актуалната година за подкрепяне на земеделските стопани, отглеждащи дребни преживни животни, са били отпуснати много средства и това ще продължи до края на годината, с оглед превъзмогването на последствията от Ковид рецесията и компликациите породени от обстановката в Украйна.

Аграрният министър уточни още, че сходни събития са мотив за основаване на удобна среда за развиване на бранш „ Животновъдство “, в сходство с настоящото национално и европейско законодателство. По думите му точно за това Министерстов на земеделието спомага и оказва финансова поддръжка за реализацията му. Министърът осведоми още, че по линия на схемата на държавна помощ „ Помощ за присъединяване в изложби “ през актуалната 2022 година на „ Национална овцевъдна и козевъдна асоциация “ е разпределен финансов запас в размер на 129 920 лева за даване на техническа помощ.

Във форума участваха и заместник-министрите на земеделието Стефан Бурждев и Момчил Неков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР