Ръководството на Международната боксова асоциация (IBA) изрази надежда за възстановяване

...
Ръководството на Международната боксова асоциация (IBA) изрази надежда за възстановяване
Коментари Харесай

Международната боксова асоциация се надява на възстановяване на членството си в МОК преди Олимпиадата в Париж

Ръководството на Международната боксова асоциация (IBA) изрази вяра за възобновяване на участието в Международния олимпийски комитет (МОК) преди олимпийските игри в Париж 2024, се показва в изказване, представено от ТАСС.

" IBA изпрати всички поискани отговори и документи на МОК над 400 страници. Ние сме отворени за по-нататъшен разговор и съдействие в името на нашите съществени полезности и задължението да пазиме нашите спортисти и самият бокс. Надяваме се, че това ще помогне за даването на обективна оценка на IBA за постигнатия прогрес и ще докара до цялостно възобновяване на организацията в олимпийското придвижване и организацията на боксовите надпревари преди и по време на Олимпиадата през 2024 година ", сподели генералният секретар и основен изпълнителен шеф на IBA Джордж Йеролимпос.

През 2019-а МОК лиши IBA от нейния статут, защото организацията беше изправена пред финансова и управническа рецесия. МОК изиска промени от интернационалната федерация, само че някои от настояванията към момента остават неизпълнени. Във връзка с наказването задачата по организирането на олимпийските надпревари на Игрите в Париж 2024 беше поета от МОК. Също по този начин за момента е решено боксът да не бъде включен в програмата на Олимпиадата през 2028-а в Лос Анджелис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР