Ръководството на Лудогорец не е доволно от санкциите, които Дисциплинарната

...
Ръководството на Лудогорец не е доволно от санкциите, които Дисциплинарната
Коментари Харесай

Лудогорец за сакцията на ЦСКА: Често в България си говорим, че футболът ни е достигнал дъното

Ръководството на Лудогорец не е предостатъчно от глобите, които Дисциплинарната комисия към БФС наложи на ЦСКА след дуела сред двата отбора от 10 декември, приключил с победа с 1:0 за „ орлите “. ДК санкции „ алените “ с общо 21 300 лв. поради ексцесии по трибуните, а в Разград дефинираха тази глоба като „ погалване по главата на хулиганите “. „ Зелените “ обърнаха особено внимание и нахлуването на последовател на „ армейците “ с лопата на терена в края на срещата и обявиха, че най-малко „ от кумова срама “ можеше да има затваряне на някои от секторите за идващото домакинство на ЦСКА в Първа лига против Ботев Враца.

Ето я цялата позиция на Лудогорец:

„ С актуалното писмо бихме желали да изразим нашето отвращение от наложените наказания на ЦСКА-София след мача, извършен на стадион „ Българска Армия “ на 09.12.2023 година, който се игра при липса на всякаква организация, с предпоставки за съществени произшествия. Бихме оприличили наказването като погалване по главата на хулиганите, които обстрелваха щаба и играчите ни с бомбички, ракети и всевъзможен тип предмети, рискови за здравето на хората. И това е рецидив на този стадион, където на едно от предните ни гостувания лекарят на Лудогорец бе ранен от бомбичка, а наш футболист едвам не оглуша още веднъж след удар с бомбичка.

Ние също бяхме впечатлени от хореографията и атмосферата по трибуните, като се изключи всички останали дейности, застрашаващи живота на хората. Снимката с почитател, атакуващ с лопата, обиколи международните организации и сме сигурни, че целия свят ни се смее на „ обноските “. Поне от кумова срама можеше да има затваряне на някои от секторите на националния стадион за семейството им против Ботев (Враца).

Често в България си приказваме, че футболът ни е достигнал дъното и са нужни незабавни ограничения, с цел да се излезе от рецесията. Първо деяние би трябвало да бъде битката с насилието по стадионите. В противоположен случай е въпрос на време да станем очевидци на смъртен случай.
Ние, от ПФК Лудогорец считаме, че би трябвало да се стартира от тук – сурови санкции за всички дейности, които заплашват живота на гости и участници във футболни мачове. Подобни реверанси от Дисциплинарната комисия единствено дават криле на хулиганите, които идващия път ще влязат на терена и ще се саморазправят с футболисти. Същото важи и за хвалбите за „ прелестната и европейска атмосфера “ на паленето на военни димки, хвърлянето на бомби и ракети, и скандирането на обиди от трибуните.

Щом това е прелестна европейска атмосфера, англичаните би трябвало да се изчервят от позор. Онзи ден на „ Анфийлд “ си бяха седнали добродушно почитателите, пътеводите бяха чисти и не се чу нито една бомбичка. Прегрешението беше, че някой хвърлил бутилка бира по рейса на Манчестър Юнайтед. И от Ливърпул незабавно се извиниха на „ безконечния зложелател “ и дадоха обещание, че ще вземат ограничения. Такова колегиално отношение досега не сме получавали.

Даже чухме упреци, че играчите са се зарадвали след гола. А може би трябваше да се простим, че сме вкарали и победили “.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР