Ръководството на испанския футболен гранд Атлетико Мадрид осъди расистките прояви

...
Ръководството на испанския футболен гранд Атлетико Мадрид осъди расистките прояви
Коментари Харесай

Ръководството на Атлетико Мадрид осъди расистките прояви на част от феновете си

Ръководството на испанския футболен гранд Атлетико Мадрид осъди расистките прояви на част от почитателите си преди дербито с Реал Мадрид в неделя, ориентирани към тъмнокожия състезател на противника Винисиус. Група ултраси на тима скандираха " Винисиус, ти си маймуна " към стадион " Метрополитано ". Проявата може да донесе сериозна глоба на клуба и затваряне на оборудването за няколко мача според от резултата от следствието на Ли Лига. 

" Атлетико е прочут с това, че е отворен и има място за ентусиасти от разнообразни националности, култури, раси и обществени класове. Това не може да помрачи имиджа на хилядите почитатели на Атлети, които поддържат своя тим със пристрастеност и почитание към противника. Тези викания предизвикат голямо омерзение и отвращение. Няма да позволим на няколко души да се крият зад нашите цветове и да наскърбяват на расистка и хомофобска основа ", обявиха в публично известие от Атлетико Мадрид. 

От управата увериха, че ще изхвърлят всеки от членовете на клуба, който е взел участие в тази прояви. Шампионът Реал завоюва мача с 2:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР