Ръководството на испанската подписа нов договор за телевизионните права с

...
Ръководството на испанската подписа нов договор за телевизионните права с
Коментари Харесай

Рекордна сделка: Испанската Ла Лига се продаде за 10-цифрена сума!

Ръководството на испанската подписа нов контракт за телевизионните права с каналите " Movistar " и " DAZN ", който е на рекордна стойност - 4.95 милиарда евро !
Предишното съглашение с " Telefonica " бе за интервал от две години и струваше 2.94 милиарда евро, до момента в който новият договор е за пет сезона и ще подсигурява непоклатимост и солидни доходи за клубовете в миг, в който в други шампионати се постанова стесняване на бюджетите поради пандемията от ковид.
* Важно е да се означи, че с този нов контракт мачовете от Испания към този момент ще могат да бъдат следени по-лесно от териториите на Съединени американски щати, Мексико и Латинска Америка!
Отборите в Ла Лига ще си поделят 1,99 милиарда евро, като в подмяна на това ще дават 8% от приходите си от търговски и софтуерен бизнес на " CVC " и 11% от телевизионните права на различен холдинг.
Новото съглашение стана факт, откакто в петък (10 декември) клубовете в Испания утвърдиха инвестиция в размер на 1,994 милиарда евро от частния фонд " CVC Capital Partners ". Въпреки че четири тима, измежду които бяха и грандовете и , се възпротивиха на тази концепция, това не докара до смяна!
През пролетта на 2021 година сходен сюжет се разви и в британската Висша лига, когато .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР