Ръководството на германската биотехнологична компания BioNTech е уверено, че може

...
Ръководството на германската биотехнологична компания BioNTech е уверено, че може
Коментари Харесай

BioNTech обяви готовност да разработи нова ваксина за 100 дни

Ръководството на немската биотехнологична компания BioNTech е решително, че може да създаде ваксина против нови варианти на ковид за 100 дни. Това обявиха основният изпълнителен шеф, съосновател на BioNTech Угур Шахин и шефът на медицинските проучвания Йозлем Тюречи в изявление, оповестено в понеделник от френското бизнес издание ECO. 

„ Разполагаме с технология, потвърдила своята успеваемост, която ни разрешава да създадем нова ваксина за 100 дни, в случай че възникне нужда “, безапелационен бе Шахин. Както той напомни, „ с цел да бъде такава ваксина подготвена за приложимост, тя би трябвало да бъде тествана от регулаторните органи и съответните държавни организации “.

Събеседниците на вестника бяха запитани дали имунизацията, основана към този момент от BioNTech, може да остане ефикасна против нови варианти на ковид. „ Ако е належащо имунизацията да се приспособява към нови условия, тогава е напълно просто това да се направи въз основата на технологията на матричното РНК. Направихме това стотици пъти на пробно равнище в региона на проучванията на рака. Действието се състои в това да се размени генетичният код на протеина на шипа на истинския вирус с кода на новия вариант на ковид във имунизацията “, изясни Тюречи, пред изданието, представено от Агенция " Фокус ". 

„ В момента използваме този способ, с цел да работим върху „ Делта “ варианта. Отне ни единствено няколко седмици за създаването “, акцентира Тюречи. Тя разгласи проектите клиничните тествания да бъдат стартирани през август. 

Шахин осведоми, че той и сътрудниците му организират лабораторни проучвания на кръвния серум на имунизирани хора, с цел да се дефинира дали имунизацията, която те са основали преди този момент, е в положение да пази против нови варианти ковид. „ Тествахме 30 варианта, нашата ваксина показва обезвреждаща интензивност за всички тях. Въпреки че във връзка с редица варианти интензивността на антителата се оказа ниска, от време на време 2-3 пъти “, посочи ученият. 

Предвиждайки развиването на пандемията, Шахин изрази мнение, че „ вирусът ще остане дълго време “. „ Той ще продължи да мутира, от време на време ще се появяват дребни епидемиологични огнища в страните по света. Нашите клинични изследвания демонстрираха, че наподобява, че третата доза на имунизацията ще бъде от изгода, защото ще укрепи имунната система, като индуцира огромен брой антитела, т.е. основава отбрана на човек против зараза. Въпреки това, ние не въпреки всичко разполагаме с задоволително научни данни, с цел да се дефинира в кой миг ще би трябвало да се направи тази трета инжекция. Като цяло това решение би трябвало да се вземе от регулаторните органи “, предизвести специалистът. 

„ Към този миг е ясно, че всяко неимунизирано лице, което продължава да бъде изложено на вируси, евентуално ще бъде инфектирано с тях, защото вирусите ще стават все по-заразни “, сподели Шахин, отговаряйки на въпроса дали имунизацията би трябвало да стане наложителна. „ Следващото потомство вируси ще има заразен потенциал от към 6-8 случая. Т.е. инфектиран човек ще може да болести до осем други хора, които нямат имунитет “, предизвести ученият. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР