Ръководството на Държавната агенция „Национална сигурност” подкрепи кандидатурата Иван Гешев

...
Ръководството на Държавната агенция „Национална сигурност” подкрепи кандидатурата Иван Гешев
Коментари Харесай

Ръководството на ДАНС подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

Ръководството на Държавната организация „ Национална сигурност” поддържа кандидатурата Иван Гешев за основен прокурор. Това излиза наяве от мнение, изпратено до Висшия правосъден и подписано от ръководителя на организацията Димитър Георгиев.

Като претекст той напомня акциите, които са осъществени от спецпрокуратурата, под управлението на Гешев.
Концепцията на Гешев: Повече прокуратура в медиите и борба с евромониторинга Според него сега се всява разделяне сред органите на правосъдната власт
„ Придобитият от него професионален опит допуска взимане на съответни решения, непоклатимост, взор върху слабите места в системата и надграждане на постигнатото до момента”, написа в мнението.

Георгиев добавя, че взаимоотношението сред Прокуратурата и ДАНС е извънредно значимо за провеждането на ефикасни следствия.
Следователите поддържаха Гешев и приканиха гражданския бранш да не се меси в избора на гл.прокурор Вече имало външен напън върху Висш съдебен съвет
„ Разширяването на механизмите за съдействие в границите на законовите пълномощия на двете институции е единственият прийом за реализиране на положителни резултати. Това, от своя страна, води и до повишение на публичното доверие към тези институции”, се показва още в мнението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР