Ръководството на болницата в Добрич заведе иск срещу 136 медицински

...
Ръководството на болницата в Добрич заведе иск срещу 136 медицински
Коментари Харесай

Протестът на медиците в Добрич продължава въпреки делото срещу тях

Ръководството на болничното заведение в Добрич заведе иск против 136 медицински експерти, които от близо месец стачкуват за по-високи заплати. Делото влезе в съда, само че бе отсрочено, защото двама от ищците са нередовно призовани.



Честно казано, не съм очаквала да се явявам в съда след толкоз години, спазвайки закона и работейки за него. Не мисля, че имам място в правосъдната зала при нарушителите. Предполагам, че всички други сътрудници се усещат по този начин. Това сподели пред bTV Даниела Иванова, старша сестра правосъдна медицина в болничното заведение в Добрич. Тя работи от 30 години в лечебното заведение и е ръководител на Асоциацията на медицинските експерти.

Независимо че не беше даден ход на делото през вчерашния ден, се оказа, че 52-ма от тези 136 души са се отказали от стачните дейности. По думите на Иванова те даже са написали заявки до шефа на болничното заведение за този отвод.

При работодатели няма постъпило документално искане, което съответно да сочи какви са претенциите на стачкуващите. Най-общо мога да кажа – за трудови хонорари и някакви обществени придобивки, само че какви са те нямам изясненост. Ответниците, против които се води делото, са ни подадени от самите стачкуващи, разяснява Марине Галева, юрист на МБАЛ-Добрич.

Ефективните протестни дейности би трябвало да стартират от през днешния ден. По информация от работодателя 18 души от 528 чиновници на болничното заведение са декларирали предпочитание да стачкуват и лечебното заведение ще работи в естествен порядък.

***Сн. бТВ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР