Ръководството на Барселона категорично отхвърли обвиненията, според които президентът Жоан

...
Ръководството на Барселона категорично отхвърли обвиненията, според които президентът Жоан
Коментари Харесай

Барселона отрече обвиненията, че Лапорта е нарушил правилата за реновация на „Камп Ноу“

Ръководството на Барселона изрично отхвърли обвиняванията, съгласно които президентът Жоан Лапорта е нарушил разпоредбите на самия клуб, когато е подписал контракта за развиване на стадион " Камп Ноу ".

Проектът " Еспай Барса " беше утвърден за първи път през април 2014-а година, когато членовете на събранието гласоподаваха за започването на огромна работа по модернизирането на самия стадион и региона към него.

Допълнително допитване през април 2021-а година удостовери първичното решение и гласоподава оптималният бюджет да бъде повишен до 1.5 милиарда евро. Това ще докара до увеличението на потенциала на стадиона с още 6 хиляди места или съдържимост за 105 хиляди фенове плюс слагането на преносим покрив, а още 40 хиляди квадратни метра земя от прилежащите територии ще бъде облагородена.

Cъобщение по-рано този месец гласеше, че турската компания Лимак ще дава отговор за подобряването на стадиона, само че в публикация от вестник Ел Конфединсиал се твърди, че тази компания е трябвало да бъде извадена от бизнес-конкурса по въпроса. Също по този начин се добавя, че Лимак не е трябвало да бъде въобще позволена до присъединяване в състезанието, защото не може да даде доказателства за построяването на стадион с потенциал над 40 000 през последните 10 години и не е показала минимум две рекомендации за здания, издигнати в Испания за повече от 150 милиона евро стойност за същия интервал.

Вестникът допуска, че сходно решение излага на риск лиценза за градеж, който би трябвало Барселона да получи от локалния Градски съвет. Но клубът упорства, че обвиняванията са неточни, обяснявайки " нов тръжен развой ", на който е взето решението, датиран от 1 септември 2022-а година.

В доста дълго изказване, оповестено от клуба през днешния ден, се споделя: " Барселона желае да опровергае обявата във вестник " Ел Конфиденсиал " от 23-и януари 2023-а година със заглавие " Лапорта наруши разпоредбите на Барса, с цел да разпореди работата на Камп Ноу на турската компания " Лимак ".

В писмото има отделени пет характерни момента, против които написа " НЕВЯРНО ", като в множеството точки се акцентира, че Барселона е стартирала нов тръжен развой от 1-и септември предходната година.

Също по този начин в изказването се споделя: " Спецификациите на офертите за работата по преструктурирането на " Камп Ноу " бяха оповестени на всички компании, които подадоха предложения и влязоха в действие от 1 септември 2022-а година. Условията, изложени в него, не откриват условие за кандидатстващите компании да са построили футболен стадион с повече от 40 000 места или две структури в Испания.

" Преди този тръжен развой, имаше различен – почнал през 2017-а година и завършил през 2020-а посредством публично известие на портала за снабдители и сътрудници за Барселона и разпратен до всички участващи в процеса компании към оня миг. Новият тръжен развой стартира през септември 2022-а година, чийто резултат беше планът да бъде присъден на ЛИМАК като най-добре оценена компания. Няма нарушаване на разпоредбите и изискванията, защото те са свързани с новия тръжен развой, който е от 1 септември 2022-а ".

Също по този начин в изказването се добавя, че документът, на чиято база е написана публикацията на вестника, е от 2017-а година и по никакъв метод не дава отговор на променените процедури.

" Разрешението за градеж по никакъв метод не е изложено на риск, тъй като лиценза е публикуван на Барселона като основател на строителството, а не на строителната компания ", приключва опровержението на каталонския клуб.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР