Ръководството на Американския университет в Европа – ФОН категорично се

...
Ръководството на Американския университет в Европа – ФОН категорично се
Коментари Харесай

Университет: Удостояването на Илхан Кючюк с Доктор хонорис кауза е академично, а не политическо събитие

Ръководството на Американския университет в Европа – ФОН изрично се разграничава от спекулативните материали и политически стимулирани публикации, оповестени в част от медиите в Република България, отнасящи се до присъденото почетно звание (Doctor honoris causa) на докладчика на Европейския парламент за Република Северна Македония - Илхан Кючюк.


“Награждаването се състоя на събитието „ Младежта и образованието като ключ към по-силен евроатлантически алианс “ на 9 септември 2022 година и е част от по-широка академична самодейност, чиято цел е превъзмогване на разликите и доближаване на двата народа и страни посредством гражданско съдействие и посредством поредност от конференции в областта на образованието, културата и младежта. ”, съобщи управлението на АУЕ-ФОН.

Категорично осведомяваме обществеността, че потреблението на университетски събития, чието значение е академично и ориентирано към поощряване на съдействието на университета с интернационалните институции и техните членове и интернационализацията на университета, не би трябвало да бъде предмет на ежедневни политически ползи или спекулации от всевъзможен тип.


„ Основавайки се на богатата биография на господин Кючюк, неговия професионален ангажимент и принос към интернационалното съдействие през последните години, той повече от основателно носи купата Doctor Honoris Causa на нашия университет, дружно с други изтъкнати персони, които са съдействали за интернационалната мрежа на АУЕ-ФОН. Гордеем се, че Илхан Кючюк е Doctor Honoris Causa на нашия университет “, споделят от АУЕ-ФОН. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР