Ръководството и депутатите от парламентарната група на Продължаваме промяната обсъждат

...
Ръководството и депутатите от парламентарната група на Продължаваме промяната обсъждат
Коментари Харесай

Продължаваме промяната обсъжда възможностите за съставяне на правителство на изнесено заседание

Ръководството и депутатите от парламентарната група на " Продължаваме промяната " разискват на изнесено съвещание опциите за сформиране на държавно управление.

Заседанието се организира в планински курорт, предава БНР.

Вчера президентът Румен Радев организира съвещания с парламентарно показаните политически сили преди да разгласи решението си на коя политическа групировка ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

От " Продължаваме промяната " завиха, че за обезпечаване на болшинство за кабинет ще водят договаряния с всички депутати в Народното събрание, които не са подвластни от подмолни сили. За Българска социалистическа партия кабинетът би трябвало да е политически, а не експертен, с цел да е ясно кой носи отговорността. От Има Такъв Народ са отворени за разговор с досегашните си сътрудници, само че не престават да упорстват водачите да правят отстъпка настрана.

Демократична България дефинира третия мандат като " мандат на разговора ". За тях договарянията би трябвало да са в границите на разпадналата се коалиция, а политическите водачи е добре да създадат крачка настрана.

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане не виждат работеща формула в този парламент.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР