Ръководствата на болница ''Лозенец'' и на педиатрията СБАЛ „Проф. Иван

...
Ръководствата на болница ''Лозенец'' и на педиатрията СБАЛ „Проф. Иван
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“ и педиатрията са „за“ временното спиране на сливането им

Ръководствата на болница ''Лозенец'' и на педиатрията СБАЛ „ Проф. Иван Митев “ поддържат сливането на двете лечебни заведения краткотрайно да спре. До общото мнение се стигна след среща с министъра на опазването на здравето.

Докато се откри трайно решение, ще се работи по подобряването на изискванията, в които дребните пациенти се лекуват. От ''Лозенец'' упорстват да запазят статута си на университетска болница. Ректорът на Софийския университет съобщи, че е склонен педиатрията да е в двора на някогашната държавна болница, само че вярното решение би било лечебните заведения да са разграничени.

„ Изключително е значимо за мен, с цел да защитя ползите на работещите в болничното заведение, на студентите, на преподавателите, които бяха толкоз дисбалансирани и в неустановеност, че да се излезе на митинги “, съобщи шефът на болница „ Лозенец “ доцент доктор Радосвет Горнев.

„ Много неясноти могат да бъдат изяснени, на доста въпроси да бъдат получени отговори “, добави доктор Благомир Здравков, шеф на СБАЛДБ " Проф. Иван Митев ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР