Ръководните органи на албанската формация Алтернатива решиха партията да бъде

...
Ръководните органи на албанската формация Алтернатива решиха партията да бъде
Коментари Харесай

Още една албанска партия влиза в кабинета на Заев в С. Македония

Ръководните органи на албанската групировка " Алтернатива " взеха решение партията да бъде част от ръководещата коалиция на премиера Зоран Заев. Партията ще бъде част от новото парламентарно болшинство, реши Централният съвет на групировката. Решението е било взето с голямо болшинство, заяви представителят на " Алтернатива " Орхан Муртезани.

По време на съвещанието водачът на групировката Африм Гаши уведомил в детайли за досегашните си договаряния с премиера Зоран Заев.

" Основната причина за влизането на " Алтернатива " в ръководството е историческият миг за започването на договаряния за участие в Европейски Съюз и затварянето на разногласието с България ", сподели Муртезани.

По думите му двете страни са се разбрали да има и интернационално следствие за няколко правосъдни каузи, за които има подозрения за политическа интервенция.

С включването си в ръководството " Алтернатива " потвърди, че е основен състезател при решаването на рецесиите. Четиримата ни депутати няма да бъдат единствено фон, а ние ще носим отговорност в региона на опазването на здравето, битката против престъпността и корупцията, образованието, културата и подобряването на стандарта на живот, сподели още Муртезани.

Очаква се по-късно тази неделя Зоран Заев и Африм Гаши ще оповестят всички детайлности към постигнатото съглашение за присъединението на " Алтернатива " към ръководещата коалиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР