Ръководни руски военни неколкократно са отхвърлили опити на американските си

...
Ръководни руски военни неколкократно са отхвърлили опити на американските си
Коментари Харесай

Генералите в Москва се крият, червеният телефон мълчи

Ръководни съветски военни неколкократно са отхвърлили опити на американските си сътрудници да беседват с тях, разгласи представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от „ Вашингтон пост “.

Според изданието след съветската нашествието в Украйна секретарят по защитата Лойд Остин и началникът на Обединеното командване на Съединени американски щати ген. Марк Мили са се опитвали да провеждат телефонни диалози с съветския министър на защитата Сергей Шойгу и ген. Валерий Герасимов, само че съгласно Кърби руснаците все още са отказали да одобряват поканата.

Вестникът отбелязва, че това „ оставя двете най-големи нуклеарни сили на мрачно по въпросите за военни маневри и повишава страховете за огромни неточности в оценките и за случай на бойното поле “.

В миг на съветски бойни дейности наоколо до страни от НАТО Съединени американски щати и Русия поддържат канал за деконфликтност, само че съгласно военни специалисти, представени от изданието, за отбягване на ненужна ескалация или комплициране е нужна връзка сред военни с висши рангове.

Междувременно високопоставено публично лице от Пентагона съобщи, че съветската войска се е отдръпнала на над 30 километра източно от Киев и е почнала да построява отбранителни позиции на няколко фронта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР