Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че
Коментари Харесай

Борел към Израел: Има тежка хуманитарна ситуация в Газа, не може да преместите толкова много хора

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че светът се е провалил в напъните си да реализира решение за две страни за израелците и палестинците, съобщи ДПА. 

" Светът се проваля извънредно ", съобщи през днешния ден Борел в Пекин, като уточни, че за 30 години не е реализиран триумф във връзка с решението за две страни. 

Той също по този начин призна, че въпреки две обособени страни да са мечтана цел за израелците и палестинците в бъдеще, това няма да реши сегашния спор, отпушен предишния уикенд. 

" В момента сме очевидци на тежка филантропична обстановка в Газа ", сподели Борел. Той още веднъж изрази поддръжката си за позицията на Организация на обединените нации, която обществено се дистанцира от апела на израелските военни за всеобща евакуация на северната част на Газа. Толкова доста хора не биха могли да тръгнат за толкоз малко време, това е " просто невероятно, не можете да преместите подобен размер хора ", сподели Борел. 

Израел има право да се пази, сподели той, като добави, че това би трябвало да се прави в сходство с интернационалното право. 

Запитан дали е призовал Китай да употребява въздействието си в Близкия изток, Борел съобщи, че с външния министър Ван И са разискали какво може да направи всеки от тях за справяне със обстановката. 

Китай се пробва да резервира неутралната си позиция и да поддържа положителни връзки с Израел и палестинците, напомня ДПА. 

Пекин не осъди нападенията на " Хамас ", само че разкритикува обстоятелството, че в спора са починали цивилни жители.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР