Ръководителят на Централното командване на САЩ през 2008-2010 г. и

...
Ръководителят на Централното командване на САЩ през 2008-2010 г. и
Коментари Харесай

Бивш директор на ЦРУ: Украинските пилоти са изключителни"

Ръководителят на Централното командване на Съединени американски щати през 2008-2010 година и шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ през 2011-2012 година военачалник Дейвид Петреъс счита, че Украйна ще успее да обърне хода на войната със страната агресор Русия с помощта на композиция от разнообразни оръжия, предоставени от Запада. Той съобщи това в изявление за " Гласът на Америка " (VoA).
 
Обсъждайки книгата " Конфликт. Еволюцията на войната от 1945 година до Украйна ", на която Петреъс е съавтор с английския историк Андрю Робъртс, журналистът от  VoA напомня изразеното в книгата мнение, че " Украйна се бори с съвременни оръжия, само че не най-напредналите ", и пита какви оръжия, съгласно някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, могат да извърнат хода на войната на Русия против Украйна.
 
" Смятам, че става дума по-скоро за композиция от редица въоръжени комплекси, някои от които Съединени американски щати към този момент предоставиха. Като да вземем за пример балистични ракети ATACMS с касетъчни муниции. Те се оказаха доста смъртоносни. Осигуряването на F-16, което украинските Военновъздушни сили евентуално ще получат тази зима, ще бъде доста значимо ", сподели Петреъс.
 
 Изтребители F-16 Изтребители F-16 Източник: Sourceonit
Той счита, че " украинските водачи са изключителни и доста бързо ще преминат от (съветско-руските) самолети МиГ и Сухой към [американски] F-16 ".
 
" Повече дронове биха помогнали. По-специално, би било добре да се усили производството на Switchblade. Всичко това, както и системите за противовъздушна защита и контрабатареите, както писа (главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна) военачалник Залужни ", акцентира Петреъс.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР