Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е на работно посещение

...
Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е на работно посещение
Коментари Харесай

Прокурор Валентина Маджарова в Брюксел: Закриването на специализираното правосъдие в страната противоречи на препоръките на ЕС


Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова е на работно посещаване в Брюксел по покана на български представители в Европейския парламент, оповестяват от държавното обвиняване.

На 27.06.2022 година прокурор Маджарова организира първа работна среща с господин Йерон Ленарс, координатор на Европейската национална партия в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) към Екологичен потенциал. Тема на диалога бе закриването на профилираното правораздаване в Република България и настъпващите от това последствия, най-много за противодействието на проведената престъпност, корупцията и тероризма в народен и интернационален проект.

На срещата ръководителят на Специализираната прокуратура напомни заключенията на Осмата среща на Постоянната конференция на прокурорите от 12 страни, работещи против проведената престъпност, корупцията и тероризма, състояла се на 28.04.2022 година Те бяха дефинирани в обща Декларация на участниците във форума, изпратена до Комисията LIBE и другите европейски институции, имащи отношение към сферата правораздаване.

Изтъкнато бе мнението, че закриването на профилираното правораздаване в страната опонира на рекомендациите на Европейски Съюз, на правилата, насърчавани от Конвенцията на Организация на обединените нации против транснационалната проведена престъпност, както и на възгледите на професионалните прокурорски асоциации. Закриването на профилираните прокуратури (СП и АСП), имащи пълномощия на територията на цялата страна и отвън нея, ще върне работата на прокуратурата в 2011 година, ще заличи градената с години специализация – в това число благодарение на най-опитни магистрати от Европа и Съединени американски щати, ще обезсмисли насъбрания опит и ще наруши ритъма на интернационалното съдействие с партньорските институции от Европейски Съюз

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР