Ръководителят на сепаратистите от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР)

...
Ръководителят на сепаратистите от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР)
Коментари Харесай

Сепаратистите поискаха помощ от Русия заради зачестилите обстрели на Донецк

Ръководителят на сепаратистите от самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи за зачестили обстрели на жилищни региони на Донецк от украинските сили и предизвести, че управлението на републиката ще се обърне за помощ към Русия, предава " Интерфакс "

" Използват се неразрешени способи за водене на война, обстрелват се жилищни региони. Всички нужни сили, в това число съюзнически сили, в това число силите на Руската федерация, ще бъдат употребявани за противопоставяне на врага ", съобщи Пушилин в своя канал в " Телеграм ".

Той прикани ръководителите на компании в региона да трансферират чиновниците на далечен режим на работа заради зачестилите обстрели. " През идващите дни предлагаме на жителите да стоят на безвредни места и да не излизат ", сподели Пушилин.
 Обстрел в центъра на Донецк, има потърпевши
Обстрел в центъра на Донецк, има потърпевши

Използвани са 155 мм снаряди

Според него през миналото денонощие военните на непризнатата ДНР са п отушили десетки огневи точки на съперника.

" Потиснахме към 20 огневи точки на съперника, в това число команден пункт край село Мемрик, само че съперникът към момента има задоволително оръжия, с цел да продължи да нанася удари по обитаемоте места на републиката ", сподели Пушилин.

Донецк беше подложен на. По предварителни данни обстрелът е осъществен с едрокалибрена артилерия. В града има опустошения. Повредени са няколко къщи.

Освен това минимум трима цивилни бяха убити при удар на пазар в задната част на Донецк в понеделник, а други 18 бяха ранени.

" Като цяло отбраната на Донецката и Луганската национални републики е главната цел на специфичната военна интервенция ". Това сподели, представен от съветската държавна осведомителна организация РИА Новости.
 21 цивилни са убити в Донецк
21 цивилни са убити в Донецк

Украйна оповестява за съветска офанзива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР