Ръководителят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев каза на

...
Ръководителят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев каза на
Коментари Харесай

Съюзник на Путин пред китайски дипломат: Русия и Китай трябва да се обединят срещу Запада

Ръководителят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев сподели на най-високопоставения китайски посланик Ван И, че Пекин е извънредно значим приоритет на съветската външна политика и че двете страни би трябвало да се обединят против Запада, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9496
Близкият съдружник на съветския президент Владимир Путин – Николай Патрушев сподели също по този начин на Ван И, че Москва поддържа позицията на Китай във връзка с Тайван, Хонконг и Синцзян, се споделя в изказване.

Двамата се срещнаха в Москва в миг, когато Китай наподобява, че се пробва да ускори дипломатическите си старания за реализиране на спокойно съглашение в Украйна. Срещата се състоя часове откакто Путин разгласи, че Русия прекратява краткотрайно присъединяване си в подписания със Съединени американски щати контракт " Нов СТАРТ " за надзор на нуклеарните оръжия. 

" В подтекста на акция, която се финансира от груповия Запад, с цел да възпрат Русия и Китай, по-нататъшното задълбочаване на руско-китайското съдействие и взаимоотношение на интернационалната сцена е от изключително значение ", сподели Патрушев.

" Искам да потвърдя нашата трайна поддръжка за Пекин по въпросите с Тайван, Синцзян, Тибет и Хонконг ", добави той. 

Ван И, началник на канцеларията на комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, на собствен ред сподели, че двустранните връзки сред двете страни са непоклатими и че ще устоят на всевъзможни провокации, свързани с интернационалната конюнктура. 

Президентите на Русия и Китай подписаха стратегическо партньорство " без лимити " дни преди съветската инвазия в Украйна, която стартира предишния февруари. Москва е говорила за околните си връзки с Пекин, виждайки го като сътрудник в мощен съюз срещу Запада. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР