Ръководителят на Renault Лука де Мео заяви, че новите автомобили

...
Ръководителят на Renault Лука де Мео заяви, че новите автомобили
Коментари Харесай

Максималната скорост на всички рена и дачии става 180 км/ч

Ръководителят на Renault Лука де Мео съобщи, че новите коли на компанията няма да могат да да развиват скорост по-висока от 180 километра в час. Като причина за решението, той уточни ограниченията за сигурност.

Високата скорост " е виновна за повече от една трета от съдбовните произшествия ", споделя де Мео на заседание на акционерите, представен от Le Figaro. Според него скоростта ще бъде лимитирана за всички коли Renault и Dacia. Дали това ще се отрази на спортната марка Alpine, де Мео не посочи.

За другите модели ще бъдат определени техните лични ограничавания. Например новото електрическо Renault Megane, което би трябвало да започва през 2022 година, няма да може да форсира над 160 км/ч.

Превозните средства ще бъдат оборудвани с електронни устройства Safety coach. Те ще могат автоматизирано да лимитират скоростта в сходство с пътните знаци и данните за геолокация, както и да правят оценка сигурността при шофиране за предаване на данни на застрахователите.

Компанията също по този начин възнамерява да оборудва колите със система, която при положение на случай ще може да съобщи конвенционален код с механически данни на спасителите. Ще напомним, че и Volvo стартира да лимитира оптималната скорост на колите си предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР