Ръководителят на палестинското ислямистко движение Хамас Исмаил Хания се срещна

...
Ръководителят на палестинското ислямистко движение Хамас Исмаил Хания се срещна
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас Исмаил Хания се срещна с началника на иранския генерален щаб в Техеран

Ръководителят на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " Исмаил Хания се срещна в Техеран с началника на генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамад Багери, оповестява Българска телеграфна агенция.

Почти шест месеца след началото на войната в линията Газа Багери изрази уважението си към битката на " Хамас " против Израел, заяви през днешния ден иранската новинарска организация Тасним.

Багери разказа офанзивата на “Хамас ” против Израел от 7 октомври предходната година като “носеща горделивост интервенция, която разбули мита за неразрушимия нарушител Израел и трансформира Палестина в предпочитан въпрос за ислямските страни и за целия свят ”.

Това е второто посещаване в Иран на Исмаил Хания, откогато избухна войната в линията Газа. В столицата на Ислямската република Хания се срещна и с висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей.

Техеран е считан за най-важния съдружник на придвижването “Хамас ”, която за Европейски Съюз, Съединени американски щати и Израел е терористична организация. Иранските водачи отхвърлят да имат общо с офанзивата от 7 октомври.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР