Ръководителят на палестинското движение Хамас Исмаил Хания призова американския държавен

...
Ръководителят на палестинското движение Хамас Исмаил Хания призова американския държавен
Коментари Харесай

Ръководителят на Хамас призова Блинкен да действа, за да сложи край на войната в ивицата Газа

Ръководителят на палестинското придвижване " Хамас " Исмаил Хания прикани американския държавен секретар Антъни Блинкен да работи, с цел да постави завършек на войната в линията Газа, съобщи Франс прес.

 

Блинкен на следващия ден стартира близкоизточната си обиколка, която е четвъртата му от началото на войната в линията Газа. Той ще бъде първо в Доха, а след това ще отиде в Аман.

 

" Надяваме се, че този път Блинкен ще се концентрира върху преустановяване на експанзията за да се постави завършек на окупацията на цялата палестинска територия ", споделя Хания във видео, публикувано от неговата канцелария.

 

" Надяваме се, че Блинкен е могъл да си извлече поука от трите последни месеца, включително и от степента на грешките, позволени от Съединени американски щати с тяхната сляпа поддръжка за Израел ", добави водачът на " Хамас ", който живее в заточение в Катар.

 

" Пролятата кръв в всеобщите убийства и ужасяващите заличавания не могат да доведат до сигурност и непоклатимост, до момента в който палестинският народ не е постигнал свободата си и не се е сдобил с самостоятелна суверенна страна с Йерусалим за своя столица ", добави Хания.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР